Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat

Virkatodistus

Maksuton, jos virkatodistus sisältää seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja ns. elää-todistus (ei muuttoja, henkilöhistoriaa eikä muita henkilöitä).
9 euroa, jos virkatodistukseen lisätään muita tietoja, tai aviopuolisoa, lapsia tai muita henkilöitä koskevia tietoja.

Sukuselvitys

9 euroa, kun sukuselvitykseen on haettu tietoa muista rekistereistä kuin kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä
9 euroa, kun sukuselvitykseen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avioliitto, muutto- tai kuolintietoa tai kirkollista toimitusta
30 euroa, kun todistus pohjautuu kirjamuotoisten kirkonkirjojen tietoihin ja siinä on enemmän tietoa kuin henkilön perustiedot (yksittäinen muutto-, avioliitto- tai kuolintieto). Jos saman sisältöisiä todistuksia tilataan kaksi tai useampia eri käyttötarkoituksiin, veloitetaan ensimmäisestä todistuksesta 30 euroa ja jokaisesta seuraavasta 9 euroa.

Postimaksut

Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää laskutuksen ja postituksen.

Postiennakolla lähetettävästä todistuksesta peritään postiennakkomaksu.
Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut.

Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan laskun lähettämisestä 5,50 euroa.
Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.

Kirkkohallituksen asiakastiedote virkatodistusmaksuista 1.5.2017 alkaen