Eko-kassikampanja

Seurakunnassamme on käynnistetty 4.5.2019 eko- ja ympäristöajattelu ja haastamme seurakuntaa ympäristödiplomin metsästykseen. Lanseerasimme myös kierrätysmateriaaleista tehdyn eko- eli kestokassin. Kassia voi ostaa kesäaikaan 5 € hintaan Mäntän torilta lähetysteltasta tai myöhemmin Tammirannan seurakuntakodilta.

Seuraa tapahtumailmoittelua ja tule mukaan hyvän ja tärkeän äärelle!

(kuva alla: musta ekokassi, kaksi kalaa ja viisi leipää, teksti: "Suo, että ilomielin myös jaamme leipämme")

 

Hiilineutraali kirkko

https://evl.fi/plus/yhteiskunta-ja-kirkko/kestava-kehitys/ymparistodiplomi

Ympäristödiplomi

Ympäristödiplomi on seurakuntia varten räätälöity väline, joka auttaa niitä täyttämään hyvin vastuutaan luomakunnasta.

Ympäristödiplomi on seurakuntia varten räätälöity väline, joka auttaa niitä täyttämään hyvin vastuutaan luomakunnasta. Diplomi on voimassa myöntämisvuoden jälkeen neljä vuotta. Diplomi on lähes kaikilla suurimmilla seurakunnilla ja seurakuntayhtymillä ja myös useilla pienillä seurakunnilla.

Kirkon oma ympäristöjärjestelmä, Kirkon ympäristödiplomi perustettiin vuonna 2001. Diplomikirjan kolmas, uudistettu laitos tuli voimaan vuoden 2012 alussa. Parhaillaan laaditaan neljättä laitosta. Sen on määrä tulla voimaan vuonna 2020. Kun päätös diplomin hankkimisesta tai uudistamisesta on tehty ennen vuotta 2020, voi halutessaan noudattaa vielä  2012-käsikirjan vaatimuksia.

Kirkon ympäristödiplomin käsikirja on näköispainoksena pdf-tiedostona kokonaisuudessaan netissä:

Uusi laitos voimaan vuonna 2020 - vanhaa saa käyttää tietyin ehdoin 

Parhaillaan valmistellaan siis diplomin neljättä laitosta. Sen on määrä tulla voimaan vuonna 2020. Jos aloittaa diplomin hankintaprosessin ennen kirjan voimaan tuloa, saa valita kumman laitoksen mukaan diplominsa valmstelee ja kumman mukaan se auditoidaan.

Uudesta laitoksesta saa tietoa ja sitä voi kommentoida diplomin Facebook-sivulla tai sähköpostitse Ilkka Sipiläiselle.

(kuvassa: Kirkon Ympäristödiplomin logo)