Seurakuntavaalien 2022 banneri. Uskottu, toivottu, rakastettu, #seurakuntavaalit Suomen ev.lut. kirkko

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Suomen 367 seurakuntaan valitaan yhteensä n. 8000 uutta luottamushenkilöä. Mänttä-Vilppulan seurakunnassa vaali merkitsee 19 luottamushenkilön valintaa kirkkovaltuustoon, joka on seurakunnan ylintä päätösvaltaa käyttävä elin.

Kuulutukset

Vaalin tulokset

Vaalit on pidetty ja tulos on selvillä.

Mänttä-Vilppulan seurakunnan seurakuntavaaliehdokkaat 2022

Kirkkoherranvirastoon toimitettiin määräajassa 15.9.2022 klo 16.00 mennessä kaksi valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaa liitteineen.

Vaalilautakunta on kokouksessaan 15.9.2022 tarkastanut ja hyväksynyt valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat ehdokaslistoineen. Ehdokkaita on 27.

Vaalilautakunta arpoi ehdokaslistojen järjestyksen ja numeroi ehdokkaat 3.10.2022 kokouksessaan.

Vaalikoneesta saat apua ehdokkaan valitsemiseen.

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit 2022

Kuvitettu kaavio, miten seurakuntavaalit etenee ehdokkaan näkökulmasta. Otsikko Sinustako seurakuntapäättäjä?

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

kirkkoherra

Olen Mänttä-Vilppulan kirkkoherra. Työtehtäviini kuuluu seurakunnan toiminnasta vastaaminen. Virkani puolesta olen kirkkoneuvoston puheenjohtaja ja yhteistyö kirkkoneuvoston kanssa on koko seurakunnan asioista päättämistä. Kirkkoneuvosto on valittu kirkollisvaaleilla aina neljäksi vuodeksi kerrallaan. Yhdessä kirkkoherran ja kirkkoneuvoston kanssa seurakunnan toiminta muotoutuu Mänttä-Vilppulan näköiseksi.

Läheistä yhteistyötä teen talouspäällikön kanssa henkilöstö- ja talousasioissa. Vastaan myös seurakunnan jumalanpalveluselämästä.

Olen mukana seurakunnan juhlissa ja surussa pappina. Saan kohdata seurakuntalaisia arjessa ja ilossa. Työtehtävien määrä on suuri, joten kaikkeen en aina kerkiä, mutta monessa yritän olla paikalla.

Vapaa-ajalla mökkeilen Ruovedellä ulkoillen ja kesällä veneillen.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä