Seurakuntakoulu & Vapaaehtoistyön foorumi "Jumalansa näköinen seurakunta"

Vilppulan seurakuntakoti

Kouluttajana Marko Sagulin Kangasalan seurakunnan seurakuntapastori.

Jumalansa näköinen seurakunta -työkalu auttaa tunnistamaan omat lahjat, hyväksymään toiset kristityt ja toimimaan yhdessä seurakunnassa. Jumalan kolmen persoonan erilaisuus ja saumaton ykseys antavat mallin yhteyden ja ymmärryksen rakentamiseen. Jumalansa näköinen seurakunta on monipuolinen, yhtenäinen ja elävä.

Illoissa on tilaa omalle mietiskelylle, ääneen ajattelulle, kiperille kysymyksille, reippaalle pohdinnalle ja yhteiselle porinalle.

diakonissa

Diakoniassa mielestäni tärkeintä on ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen ja että kohtaamiselle annetaan aikaa. Palkitsevinta työssäni on nimenomaan tavata erilaisia Jumalan luomia ihmisiä ja ihmetellä heidän kanssaan elämää, luomakuntaa sekä meitä ihmisiä siinä. Tärkeimpiä työkalujani ovat kuulevat korvat, rukoilevat kädet sekä armon sanoja puhuva suu. Koen myös jumalanpalveluselämän sekä seurakunnan yhteisönä tärkeäksi. Vapaaehtoistyön mahdollistaminen seurakunnassa on minulle yksi tärkeimmistä asioista. Seurakuntamme vapaaehtoisissa on voimaa.

Vapaa-ajallani touhuan perheeni kanssa, ulkoilen, luen, kalastan ja nautin elämästä.

seurakuntapastori

Aikuistyön pappina tehtäväni on auttaa jokaista löytämään Jumalan hänelle antamat lahjat, kehittämään niitä ja palvelemaan niillä toisia, koska se tuottaa suurta iloa. Jumala kyllä jakaa mieluusti kaikenlaisia lahjoja, joilla voimme palvella toisiamme ja rikastuttaa omaa elämäämme.

Työhöni kuuluu myös monenlaisten aikuisille suunnattujen toimintojen toteuttaminen tai koordinointi. Mitä useampi toteuttaa toimintoja, sitä rikkaampia seurakuntalaiset ovat.

Iso osa työtäni on messuissa, ristiäisissä ja hautajaisissa palvelemista.

Vapaa-ajalla remontoimme taloamme (pankin), ulkoilen ja uin. Minusta on tärkeä seurata ja siunata Israelia ja TV7 tarjoaa siihen hyviä välineitä. Itsenäinen opiskelukin on välillä antoisaa.

Mäntän kirkko

Messu

Suvivirren sunnuntai ja yhteiset syntymäpäivät 70 vuotiaille. Messun jälkeen juhla ja kahvit ilmoittautuneille Mäntän seurakuntatalossa. Pyhäpäivän aihe: Sydämen puhetta Jumalan kanssa.

70-vuotiaiden syntymäpäiväjuhla

Tervetuloa kaikki tänä vuonna 70 vuotta täyttävät henkilöt kirkkoon ja kakkukahveille. Ilmoittautumiset 20.5 mennessä.

Yhteiskristillinen rukouspiiri Mäntän seurakuntatalossa.

Rukoilemme yhteisten asioiden puolesta.