Torikahvila Mäntän torilla perjantaisin klo 8-12.30

Lähetyskahvila "keltainen teltta" kesäperjantaisin. Tuotto lähetystyön hyväksi.

Myytävänä kahvia, pullaa, vohveleita, suolaista ja makeaa.

lähetyssihteeri

Torit, korit, teltat ja niityt,

niillä maailmaa paremmaksi muutetaan ja

ihmisiä kaikkialla autetaan.

Lähetyskäskyä todeksi eletään

ja toinen toistamme eteenpäin työnnetään.

Tammirannassa puurretaan ja väännetään,

valmistuu koppia, essuja ja tyynyliinoja, niitä käännetään.

Värit, mallit suunnitellaan ja kohta

tuotteista rahat jo eteenpäin lähetellään.

Ahkeraa ihmistä sinne on Luoja tuonut

ja iloa paljon monille täällä ja tuolla suonut.

Kesällä torilla keltainen teltta tunnetaan

ja sinne joukolla suunnataan.

Siellä iloiset, sydämeltään sulavat ihmiset toisiaan tapaavat ja

hyvään kymmenyksensä antavat.

Välillä hiki päässä vohveleita paistetaan ja

urakalla auringonsäteitä väistetään.

Kuka minkäkin lähetyskäskyn kuulee

ja sitä ensiksi turhaksi luulee.

Jeesus kutsuu meitä tekemään, omastamme antamaan

ja toisillemme jakamaan.

Siksi niin monta meitä täällä,

on oikealla mielellä ja päällä.

Talvimaanantaisin hulina ja pölinä, on länskällä kansainvälisen teetuvan hölinä.

Naista ja tyttöä on sinne maailma tuonut monta, joukossa ehkä kaksi onnetonta.

Joskus elämä surua antaa,

mutta toinen toistemme suruja voimme yhdessä kantaa.

Joku joskus harmista suuttuu, mutta pian jo ilme yhdessä iloksi muuttuu.

Vapaaehtoiset lähetystyön tekevät,

ja silmissään toivon näkevät.

Monesti jo kotoa kaakun pullan tuovat,

ja toisille ison ilon suovat.

Nämä vapaaehtoiset sydämessään vastuun kantavat ja

sisäisestä rakkaudesta antavat.

Mikä sitten toivoa antaa ja

pientä ihmistä eteenpäin kantaa?

On murhetta muutenkin monella,

sydämellään ja povella.

Jeesus se ilon sydämeen antaa

ja käsillään kantaa. Jos suru tai murhe päätä vaivaa ja

maata jalkojen alta kaivaa. Silloin muista sä ystävä varhain,

Jeesus se parhain.

.

Lähetit ympäri maailman työmme tekevät

ja itsensä Jeesuksen tähden alttiiksi laittavat.

Kertovat Jeesuksesta tarinaa monta,

kuulostaa; on suuren suuri armo niin uskomatonta.

Lähetyssihteerin esittely alkoi runomittaisella esittelyllä, josta olisi ehkä rap-sanoitukseksikin.  Olen toiminut siis nyt vuoden Mänttä-Vilppulan seurakunnassa lähetyssihteerinä. Työhöni kuuluu kaikenlaiset lähetystyöhön liittyvät asiat, kuten yhteydenpito seurakunnan lähetteihin, rahavirtojen etsiminen ja löytäminen, lähetyskahvilan pyörittäminen, vihreitten niittyjen organisointi sekä monet muut pienet ja isot lähetystyön tapahtumat.

Olen reilut vuosi sitten Tampereelta tänne muuttanut 50-vuotias ihminen. Teen päivätyöni erityisopettajana, ja tämä lähetyssihteerin pesti on osa-aikainen lisätyö. Olen kuin kaksoisagentti, sillä teen hyvin toisistaan poikkeavaa työtä, mutta jolle selitys löytyy ensimmäisestä ammatistani. Olen valmistunut kirkon nuorisotyönohjaajaksi 1990 ja tehnyt seurakunnan nuorisotyötä reilut 13 vuotta. Olen kuin siis pantteri, joka ei pääse pilkuistaan. En tosin missään nimessä haluakaan.

Olen siis pesunkestävä idealisti ja uskon parempaan maailmaan ja ihmiseen. Nykymeno tosin näyttää päättömän kanan erittäin lyhyeltä lennolta, mutta uskon, toivon ja rakkauden nimeen vannova ei voi luovuttaa. Sitä paitsi toimisin Lutherin mukaan, jos tietäisin maailmanlopun olevat tulossa, istuttaisin välittömästi omenapuun ja ehkä toisenkin.

Uuteen mänttäläiseen elämääni kuuluu muutakin kuin työtä. Perheeseeni kuuluu kolme aikuista omillaan elävää tytärtä, kaksi koiraa ja avopuoliso. Harrastuksiini kuuluu ajattelu, taide hyvin monessa eri muodossa ja ystävät. Luoja on suonut minulle monta hyvää ystävää, jotka edelleen pitävät minuun aktiivisesti yhteyttä, vaikka muutin monen ihmetykseksi tänne Mänttä-Vilppulaan.

Unelmoin vakituisesta työpaikasta täällä Mänttässä sekä ikuisesta mielenrauhasta. Tosin molemmat voivat olla hieman utopistisia haaveita, mutta periksi ei saa antaa. Lisäksi olisin kovasti menossa paikallispolitiikkaan mukaan, kunhan vain löydän sopivat puolueen ja aikaa tähän harrastukseen.

Suurin saavutukseni on mitään vähentämättä tai siihen lisäämättä omat lapseni. Nyt kun heistä on tullut aikuisia, heidän kanssaan on upeaa viettää aikaa ja jutella. Keskustelemme päivän polttavista jutuista, mutta kaikista heidän nuoren elämänsä pienistä ja isoista harmeista. Upeinta on, että he luottavat edelleen minuun, pyytävät mukaansa ”tyttöjen iltaan” ja odottavat innolla minua täältä Mänttästä sinne Tampereella. Lapset ovat suurin elämän ihme, ja juuri siksi olen opiskellut aikanaan erityisopettajaksi. Haluan auttaa kaikkia oppimaan, elämään ja selviytymään, haasteista huolimatta.

Elämä on valtava seikkailu. Välillä se tuntuu helvetinmoiselta sotkulta, mutta samaan aikaan valtavalta armolta ja suurimmalta rikkaudelta, mitä ihminen voi osakseen saada. Elämä on siis todellinen kaksinaistaitelu näiden kahden ajatuksen välillä. Vaikka olen jo 50-vuotias, elämä näyttäytyy aina vain kummallisemmalta seikkailulta, jossa kaikki on mahdollista.

Mikä minusta tulee isona, sitä en todellakaan osaa sanoa. Toivon, että kasvan hyväksi ihmiseksi. Sekin on jo paljon toivottu!

Tammirannan seurakuntakoti

Lähetyksen työpäivä

Tule tutustumaan lähetystyöhön ja tekemään yhdessä toisten kanssa pieniä ihmeitä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan auttamaan!

Toivoa Naisille -metsäretki klo 14.

Sateen sattuessa olemme Tammirannan seurakuntasalissa.

Tammirannan seurakuntakoti

Kahvikassitalkoot

Tule tutustumaan lähetystyöhön ja tekemään kahvipusseista kahvikasseja.