Kinkerit Koivujärvellä

to 6.2. kello 15.00 - 16.30
Koivujärventie 291

Syvennymme apostoliseen uskontunnustukseen. Pappi kertoo sen merkityksestä. Virsiä ja keskustelua. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuus on avoin kaikille. Hyvä mahdollisuus palauttaa mieleen kirkon uskonopin ydinasioita. Kinkereillä on vuosisatainen perinne, joka liittyy Katekismuksen. Kyseessä on hengellisen elämän käsikirja johon Suomen ev.-lut. kirkon hengellinen opetus on tiivistetty. Pappi tuo mukanaan Katekismuksia, joka sisältää esimerkiksi nyt aiheena olevan apostolisen uskontunnustuksen.

kappalainen, diakoniatyön ja lähetystyön vastaava teologi

Vapaapäivillä ja lomalla 26.7.-10.8.

Aloitin kappalaisen tehtävissä elokuussa 2019, joten olen aika uusi työntekijä Mänttä-Vilppulassa.

"Jumalan tunteminen on elämän tärkein ja perustavin asia." Näin alkaa kirkkomme Katekismus. Siksi ihmisen on viisasta turvautua Jeesukseen Kristukseen. Luterilaisen uskonopin kulmakiviä ovat nämä kiteytykset: Yksin armosta, Kristuksen tähden ja uskon kautta. Tämä merkitsee, että ihmisen ei tule eikä hän voi ansaita pelastumistaan, vaan Jumalan armahdus riittää. Jumalan Poika on uhrikuolemallaan sovittanut koko maailman syntivelan Jumalan edessä. Pyhän kasteen sakramentin ja evankeliumin sanan välityksellä ihminen tulee osalliseksi Jumalan pelastavasta rakkaudesta. Armosta. Kun turvaudumme Jeesuksen pelastustyöhön, luotamme Jumalaan. Näin uskon kautta kuka tahansa ihminen ja milloin vain saa omistaa armon aarteet. Silloin ihminen on autuas ja osallinen ikuisesta elämästä.

Vapaa-ajalla harrastan brasilialaista jujutsua.