Kirkonkellojen soitto ihmisoikeuksien puolesta YK:n päivänä

Mäntän kirkko

#ihmisoikeuskellot #vastuuviikko

Ekumeenista vastuuviikkoa vietetään 18.-25.10.2020 teemalla Ihmisoikeuspuolustajat. Vastuuviikko on kirkkokuntien yhteinen ihmisoikeuskampanja.

Me olemme etuoikeutettuja. Suomalaisina nautimme monista ihmisoikeuksista, jotka ovat meille itsestään selviä. Suurimmalle osalle maailman ihmisistä perustavanlaatuiset ihmisoikeudet tai ihmisarvon toteutuminen eivät ole arkipäivää. Ihmisoikeuksia loukataan valtioiden, viranomaisten, ryhmien ja läheisten toimesta. Loukkauksilla rajoitetaan elämän mahdollisuuksia, riistetään henkilön vapaus tai jopa ihmisen henki. Sen takia on tärkeää vaatia ihmisoikeuksien toteutumista kaikille.

Kristittyinä haluamme ottaa kantaa ihmisoikeuksien toteutumisen puolesta. Jokainen seurakunta ja yksilö voi puolustaa ihmisoikeuksia omassa arjessaan. Soittamalla kirkonkelloja puolustamme ihmisoikeuksia kuuluvasti. Viestimme ihmisarvon ja lähimmäisen rakastamisen olevan erottamaton osa kristillistä uskoamme.

Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. (Luuk. 10:27)

Lisätietoja www.vastuuviikko.fi