Kummille

Rippikoulu on tärkeää aikaa kummilapsellesi


Kummilapsesi rippikoulu on loppusuoralla ja sinulla on tärkeä tehtävä. Konfirmaatiomessussa saat siunata kummilapsesi. Ehkä sinusta tuntuu, että on vain hetki siitä, kun sait olla hänen kastejuhlassaan ja pitää pientä kastemekkoon puettua lasta sylissäsi. Pian hän pukeutuu jälleen valkoiseen pukuun, albaan. Jo vaatetus liittää kasteen ja konfirmaation yhteen.

Kasteen hetkellä lausuttiin Jeesuksen antama kastekäsky:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

Kastetta seuraa opetus. Rippikoulu on osa tätä opetustehtävää. Myös kummin tärkein tehtävä on tukea lasta ja nuorta elämään todeksi usko Jeesukseen. Muistathan nyt rukouksissasi kummilastasi, kun rippikoulu on päättymässä.
 

Konfirmaatio

Konfirmaation yhteydessä saat tärkeän tehtävän. Saat jälleen olla siunaamassa kummilastasi hänen elämänsä matkalle. Jokainen rippikoululainen kutsuu yhden kummin (jos kummi ei pääse, niin jonkun muun aikuisen kasvattajan) alttarin ääreen siunaamaan. Ehkä kyselet, rohkenetko ottaa vastaan tällaisen tehtävän.

Siunaamisessa ei ole kyse siitä, kuinka hyvin olet tähän asti kyennyt hoitamaan tehtäviäsi kummina, vaan siitä, että siinä pyydät kummilapsellesi Vapahtajan siunausta ja hoitoa. Jeesus itse toimii meidän ihmisten kautta. Ota tehtävä iloiten vastaan.

Konfirmaatio pidetään sunnuntaina klo 10.00 Mäntän/Vilppulan kirkossa. Harjoittelemme sitä etukäteen yhdessä kummien ja konfirmoitavien kanssa, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman hyvin. Harjoitus alkaa yleensä kirkossa klo 9.15. Olethan silloin paikalla.

Kummeille varataan kirkossa paikka konfirmoitavien takaa. Siunattaessa kummi asettuu seisomaan kummilapsensa taakse alttarilla ja kätten päälle panemisella siunaa kummilastaan.

Tervetuloa konfirmaatiojuhlaan toteuttamaan kummin tehtävää!