Osallistumiset ja poissaolot

Rippikoulu on tiivis paketti, kestoltaan 80 oppituntia.

Kaikki rippikoulumateriaalissa selostetut kokoontumiset ovat osa rippikoulua, eivät "ylimääräisiä" juttuja. Niinpä sinun on hilauduttava paikalle silloinkin, kun sataa räntää ja telkkarista tulee lempiohjelma. Paikalla on oltava startti-illassa, kirkkopyhissä, gospel-konsertissa, opiskelupäivissä/-viikonlopussa ja leirillä.

Itsekseen käytävät tutustumiskäynnit voit aloittaa keräämään saman tien. Ainoastaan jumalanpalveluksia saat kerätä Jumalanpalvelusopetuksen jälkeen.

Jos et pääse ryhmäsi yhteiseen kokoontumiseen esim. sairastumisen vuoksi, ilmoita siitä ja paikkaa käyntisi työntekijän kanssa sovittavalla tavalla.

OSALLISTUMISOHJEET ITSENÄISESTI KERÄTTÄVILLE MERKINNÖILLE

I    Jumalanpalvelus      4 osallistumiskertaa

·      Jumalanpalvelukset ja messut

·      Perhejumalanpalvelukset

·      Muut jumalanpalvelukset, kuten iltajumikset

·      Kirkossa rippikoululaiset tulevat etupenkkeihin istumaan ja käyttäytyvät jumalanpalveluksen luonteen mukaisesti, jotta saa merkinnän.

·      Kirkkoon tullessa ota ovelta virsikirja: se helpottaa ja tekee mielekkäämpää messuun/jumalanpalvelukseen osallistu-misesta.

·      Yksi käynneistä on mahdollisuus hoitaa V(anhempi)-käyntinä eli ottamalla huoltajan, isovanhemman tai kummin mukaan saat yhdestä käynnistä tuplamerkinnän.

II   Nuorten toiminta     4 osallistumiskertaa

·      Nuortenillat

·      Retket ja leirit

·      Konsertit

III Muu merkintä

Kasteet, vihkimiset, hautaansiunaamiset

Kauneimmat joululaulut tai hengelliset konsertit

Huom. kirkoissa järjestetään myös ”tavallisia konsertteja.       Kysy työntekijältä, jos et ole varma konsertin luonteesta

Huom.2 Muu merkinnän voi hankkia myös messusta tai nuortenillasta, jos lähipiirissä ei merkintöjen keruun aikana ole kirkollisia toimituksia.

Huom.3 Tuplamerkinnän (V-merkintä) saa VAIN jumalanpalveluksista

HOX: Kortti täytyy olla palautettu huhtikuun loppuun mennessä!!

Yhteensä                        9 osallistumiskertaa