Rippikoulu - huippujuttu

Rippikoulu on yksi nuoren elämän ikimuistoisimpia ajanjaksoja. Eikä ihme, sillä tämä noin puoli vuotta kestävä tutkimusmatka pitää sisällään paljon ja monenlaista. Rippikoulun aikana oppii tuntemaan itseään, Jumalaa ja elämää entistä paremmin. Rippikoulu on askeleiden ottamista kohti aikuistumista. Hauskanpito ja yhteisöllisyys liittyvät olennaisesti monien muistoihin rippikouluajasta.

Valtaosalle rippikoulu on sen uskon syventämistä, johon on lapsena kasteen kautta tullut osalliseksi. Mikäli et ole vielä kastettu, tulee rippikoulusta aika, jolloin saat tutustua uskon ihmeellisyyksiin ja rippikoulun lopulla päättää, haluatko tulla kastetuksi. Kummassakin tapauksessa rippikoulu päättyy konfirmaatioon - yhteiseen isoon juhlapäivään.

Rippikoulussa tutustutaan muun muassa seurakuntaan, kristinuskon keskeisiin teemoihin, hartauselämään ja Raamattuun. Tilaa on myös kaikelle pohdinnalle, elämästä ja ihmisenä olemisesta, mikä juuri sinua itseäsi askarruttaa. Tiedollisen oppimisen rinnalla vähintään yhtä tärkeää on, että löydät oman paikan seurakunnasta ja sinulle luontevan tavan elää kristittynä tässä maailmassa.

Mikäli rippikoulua ei ole käynyt nuorena, sen voi suorittaa myös aikuisena. Aikuisrippikoulu räätälöidään, sisältöjen, toteutustapojen sekä aikataulun suhteen yksilöllisesti. Aikuisrippikoulussa saat papin hengelliseksi matkakumppaniksi.

Työntekijät lomalla;

- Matti "Vihtori" Kivilahti pappi = 1.6-29.6.2020 ja 3.8-12.8.2020

- Aliina Hakonen nuorisotyönohjaaja = 1.6-26.6.2020.

- Jaana Pohja nuorisotyönohjaaja = 15.6-1.7.2020, 20.7-1.8.2020 ja 3.8-12.8.2020.

- Kesäteologi Joni Riihoseen voit ottaa yhteyttä, mikäli herää kysymyksiä rippikoulusta työntekijöiden lomien aikana puh. 043 2111 082 tai kirkkoherraan Saila Munukkaan                 puh.044 75 03 601

Rippikoulujen uudet aikataulut;

Rippikoulu 1 – Talviripari

- Lyhyt leirijaksi 29.7-31.7.2020 Kalliola

- Konfirmaatiomessu 2.8.2020 klo 12 Mäntän kirkossa.

Rippikoulu 2

Ennen leirijaksoa:

Pidämme ennen leiriä la 27.6. opetuspäivän Teamsin kautta klo: 10-14. Osallistumislinkki lähetetään lähempänä, kannattaa kuitenkin jo valmiiksi ladata sovellus joko puhelimeen tai tietokoneelle. Opetuspäivässä jokainen leiriläinen saa ohjeistuksen etätehtävään, joka tulee palauttaa leirijaksolle tultaessa. (Etätehtävä korvaa yhden menetetyistä riparipäivistä)

Sunnuntaina 28.6. osallistumme jumalanpalvelukseen klo: 10 Facebookin live streamin kautta.

LEIRIJAKSO 1.-8.7.2020 Kalliolan leirikeskuksessa

Meno

Saavumme Kalliolaan omin kyydein keskiviikkona 1.7. klo 10.00 osoite: Pirttikyläntie 387 35700 Vilppula

Paluu

Leirimme päättyy konfirmaatio harjoitukseen keskiviikkona 8.7. Vilppulan kirkossa. Harjoituksiin tulemme Kalliolasta yhteisellä bussikyydillä. Konfirmaatioharjoitus kirkossa päättyy klo 15.00 mennessä, jonka jälkeen tarvitset oman kyydin kotiin.

-      Konfirmaatio su 12.7 klo Vilppulan kirkko klo 12.

Rippikoulu 3

OPISKELUPÄIVÄT

• Lauantaina 4.7 klo 9-15 Mäntän seurakuntalo/nuortentila (käynti sisäpihan kautta).
  • Seurakunta ei järjestä ruokailua. Pidämme n. klo 11.30-12.30 ruokataun. Seurakunnan tiloissa on käytettävissä jääkaappi ja mikro.
  • Sunnuntaina 5.7 osallistumme Mäntän kirkossa messuun, jonka jälkeen lyhyt oppitunti. Rippikoululaiset tulevat paikalle klo 9.45 ja päivä päättyy klo n.12.15.

Hox. Huomioita!

• Opiskelupäiviin ei voi osallistua kipeänä.
  • Muista pestä kädet, kun tulet sisätilaan ja poistuessa.

Leirijakso pe 10.7-17.2020 Kalliola

Meno

Saavumme Kalliolaan omin kyydein perjantaina 10.7. klo 10.00 osoite: Pirttikyläntie 387 35700 Vilppula. (Alueemme on savuton).

Paluu

Leirimme päättyy konfirmaatio harjoitukseen perjantaina 17.7. Mäntän kirkossa. Harjoituksiin tulemme Kalliolasta yhteisellä bussikyydillä. Konfirmaatioharjoitus kirkossa päättyy klo 14.30 mennessä, jonka jälkeen tarvitset oman kyydin kotiin.

Leirille tarvitset mukaasi:

* Kirjoitusvälineet

* Makuupussi/pussilakana, tyynyliina ja aluslakana (pakollisia).