Mäntän siunauskappeli

Kuva Mäntän siunauskappelista. Otettu pääoven puolelta.

Vuorentie 2, 35820 Mänttä

Kappeliin mahtuu 150 henkilöä.

Mäntän siunauskappelin on suunnitellut arkkitehti Pekka Saarema. Se vihittiin käyttöön v. 1968.

Alttariseinällä on kolme ristiä, jotka esittävät Golgataa. Kuvanveistäjä Hannes Autereen matalareliefiset tammipuuvestokset koristavat salin pääty- ja sivuseiniä.

Kappelissa on 6-äänikertaiset urut, jotka on valmistanut Kangasalan Urkutehdas.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus

Jumalanpalveluksen jälkeen kunnianosoitus ja seppeleiden lasku Mäntän sankarihaudoilla. Seppele lasketaan sankarivainajien muistomerkille ja Karjalaan jääneiden muistomerkille.
Miehen ääni -kvartetti laulaa kirkossa ja sankarihaudoilla.

Pyhäpäivän aihe: Kiitos isänmaasta

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että "jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty" (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Jouluaaton hartaus

Pyhäpäivän aihe: Lupaukset täyttyvät

Jouluaattona ollaan profeettojen lupausten toteutumisen ovella. Jouluaaton aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta. Siksi jouluprofetiat kuuluvat jouluaaton jumalanpalveluksiin silloinkin, kun niissä luetaan muita joulun tekstejä.