Tervetuloa seurakunnan jäseneksi!

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa liittymistä kotikuntasi seurakuntaan. Voit liittyä kirkkoon verkkopalvelun kautta tai käymällä henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa.

Voit liittyä kirkkoon tietoturvallisen verkkopalvelun kautta. Jos kirjaudut palveluun pankkitunnuksilla, valtaosa tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen pankkitunnuksien avulla, voit lähettää palvelun kautta seurakuntaan yhteydenottopyynnöön, jonka avulla kirkkoon liittyminen voidaan laittaa vireille. Henkilötietosi välittyvät kotikuntasi seurakuntaan.

Jäsenyytesi on voimassa vasta, kun seurakunta on vahvistanut asian. Seurakunnan kirkkoherra hyväksyy kirkkoon liittymiset.

Kirkkoon voi liittyä myös tulostamalla ja täyttämällä tämän lomakkeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Lomake tulee postittaa tai viedä oman kotikunnan seurakuntaan.

Hyvä tietää liittymisestä

- Kirkkoon liittyjällä tulee olla suomalainen henkilötunnus ja kotikunta Suomessa. Suomen kansalaisuus ei ole välttämätön.
- Toista täysi-ikäistä henkilöä ei voi liittää kirkkoon hänen puolestaan tai tietämättään. Lomakkeen lähettäminen ei automaattisesti liitä ketään kirkkoon. Lomake käsitellään seurakunnassa ja tiedot tarkistetaan. Liittyjä saa myös yhteydenoton seurakunnasta.
- Alle 18-vuotiaat voivat liittyä kirkkoon huoltajien suostumuksella. Lapset voi liittää kirkkoon täyttämällä sähköinen lomake heidän puolestaan ja täyttämällä myös huoltajien tiedot. Tästä löydät tietoa alaikäisten kirkkoon liittämisestä.
- Kaste, rippikoulu ja konfirmaatio ovat oleellinen osa kirkkoon kuulumista. Voit lähettää kirkkoon liittymislomakkeen vaikka Sinua ei olisi kastettu tai konfirmoitu. Voit sopia myöhemmin seurakuntasi kanssa näiden suorittamisesta. Toimitusten muotoon ja sisältöön vaikuttaa ikäsi ja elämäntilanteesi. Tästä löydät tietoa toimituksista ja kirkkoon liittymisestä.
- Et ole kirkon jäsen heti lomakkeen täytettyäsi. Käsittelyn kesto ja tavat ovat seurakuntakohtaisia. Olet kirkon jäsen kun saat vahvistuksen asiasta seurakunnastasi.
- Kirkon jäsenenä tulet maksamaan kirkollisveroa. Lue lisää kirkon taloudesta. Veroprosentti on seurakuntakohtainen. Mitä kirkon jäsen saa?
-Liittyminen Suomen ev.lut. kirkkoon ei automaattisesti erota Sinua toisesta kirkkokunnasta. Eroaminen tulee tehdä ensin. Et voi olla yhtä aikaa toisen uskonnollisen yhdyskunnan jäsen. Lue lisää kaksoisjäsenyydestä.

Lapsikaste on luterilaisessa kirkossa tavallisin tapa liittyä kirkon jäseneksi, mutta kasteelle voit tulla minkä ikäisenä tahansa. 

Luterilainen kirkko kastaa kaikenikäisiä