Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto sijaitsee Mäntän seurakuntatalolla, osoitteessa Kirkkokatu 6, Mänttä.

Postiosoite: Mänttä-Vilppulan seurakunta, Kirkkoherranvirasto, Kirkkokatu 6, 35800 Mänttä

Yhteystiedot: puh. 040 804 9580 (numero ei vastaanota tekstiviestejä), sähköpostiosoite: mantta-vilppula.seurakunta(at)evl.fi

Palveluajat:  

Kirkkoherranvirastossa maanantaisin ja torstaisin klo 10-12 ja 13-15 ilman ajanvarausta, sekä tiistaisin ajanvarauksella. Varaa aika soittamalla numeroon 040 804 9580 (numero ei vastaanota tekstiviestejä).

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT: 

---

Virkatodistustilaukset

Huom! Virkatodistukset tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä.Saila Munukka

kirkkoherra

virkavapaalla 1.4.2024 saakka.

Olen Mänttä-Vilppulan kirkkoherra. Työtehtäviini kuuluu seurakunnan toiminnasta vastaaminen. Virkani puolesta olen kirkkoneuvoston puheenjohtaja ja yhteistyö kirkkoneuvoston kanssa on koko seurakunnan asioista päättämistä. Kirkkoneuvosto on valittu kirkollisvaaleilla aina neljäksi vuodeksi kerrallaan. Yhdessä kirkkoherran ja kirkkoneuvoston kanssa seurakunnan toiminta muotoutuu Mänttä-Vilppulan näköiseksi.

Läheistä yhteistyötä teen talouspäällikön kanssa henkilöstö- ja talousasioissa. Vastaan myös seurakunnan jumalanpalveluselämästä.

Olen mukana seurakunnan juhlissa ja surussa pappina. Saan kohdata seurakuntalaisia arjessa ja ilossa. Työtehtävien määrä on suuri, joten kaikkeen en aina kerkiä, mutta monessa yritän olla paikalla.

Vapaa-ajalla mökkeilen Ruovedellä ulkoillen ja kesällä veneillen. 


Matti-Pekka Piirainen

vs. kirkkoherra 31.3.2024 saakka

Olen Mänttä-Vilppulan seurakunnan vs. kirkkoherra ajalla 2.10.2023-31.3.2024. Tulen Jämsästä, jossa olen toiminut kappalaisen virassa. Olen ollut kirkon töissä yli 20 vuotta, aluksi nuorisotyönohjaajana ja vuodesta 2014 pappina. 

Haluan toimia kirkkoherran tehtävässä keskustellen ja rohkaisten ihmisiä löytämään oman paikkansa seurakuntayhteisössä. Raamatun kuvaus seurakunnasta Kristuksen ruumiina, jossa on erilaisia jäseniä eri tehtävineen, luo hyvän pohjan seurakunnan elämälle. Meille on annettu lahjoja, taitoja ja luonteenpiirteitä, joita Jumala käyttää palvelemaan seurakuntaa monin eri tavoin ja erilaisissa tehtävissä.

Nautin musiikista ja monenlaisesta liikkumisesta. Eräs harrastukseni taitaa olla myös vanhan omakotitalon korjailu ja huoltaminen. Perheeseeni kuuluvat vaimoni Tuulia, lapset Simo ja Silja sekä Salli-koira.

Kirkkoherran tehtävässä minua innostaa sen monipuolisuus. Osallistun toiminnan suunnitteluun ja päätöksentekoon. Saan myös jakaa jumalanpalvelusten, kirkollisten toimitusten ja tilaisuuksien kautta paikkakuntalaisten iloja ja suruja tuoden elämän keskelle sanomaa Jumalan rakkaudesta ja Kristuksen ristintyöstä. 

Tulkaa juttelemaan, kun minut näette.