Täältä löydät kaikkien Mänttä-Vilppulan seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot.

 

Seurakunnan yleinen sähköposti: mantta-vilppula.seurakunta@evl.fi

Seurakunnan osoite: Mänttä-Vilppulan seurakunta, Kirkkokatu 6, 35800 Mänttä

Taloustoimisto on avoinna maanantai - perjantai klo 9 - 15, osoitteessa Kirkkokatu 6 (3. kerros), 35800 Mänttä.

Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 10-12 ja klo 13-15, osoitteessa Kirkkokatu 6, 35800 Mänttä, p. 040 804 9580.

Virkatodistukset tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä.

Tutustu toimistopalveluihin tästä linkistä.

 

 

E H J K L M P R S T V

E


lähetyssihteeri
50 358 4674

 

Torit, korit, teltat ja niityt,

niillä maailmaa paremmaksi muutetaan ja

ihmisiä kaikkialla autetaan.

Lähetyskäskyä todeksi eletään

ja toinen toistamme eteenpäin työnnetään.

 

Tammirannassa puurretaan ja väännetään,

valmistuu koppia, essuja ja tyynyliinoja, niitä käännetään.

Värit, mallit suunnitellaan ja kohta

tuotteista rahat jo eteenpäin lähetellään.

Ahkeraa ihmistä sinne on Luoja tuonut

ja iloa paljon monille täällä ja tuolla suonut.

 

Kesällä torilla keltainen teltta tunnetaan

ja sinne joukolla suunnataan.

Siellä iloiset, sydämeltään sulavat ihmiset toisiaan tapaavat ja

hyvään kymmenyksensä antavat.

Välillä hiki päässä vohveleita paistetaan ja

urakalla auringonsäteitä väistetään.

 

Kuka minkäkin lähetyskäskyn kuulee

ja sitä ensiksi turhaksi luulee.

Jeesus kutsuu meitä tekemään, omastamme antamaan

ja toisillemme jakamaan.

Siksi niin monta meitä täällä,

on oikealla mielellä ja päällä.

 

Talvimaanantaisin hulina ja pölinä, on länskällä kansainvälisen teetuvan hölinä.

Naista ja tyttöä on sinne maailma tuonut monta, joukossa ehkä kaksi onnetonta.

Joskus elämä surua antaa,

mutta toinen toistemme suruja voimme yhdessä kantaa.

Joku joskus harmista suuttuu, mutta pian jo ilme yhdessä iloksi muuttuu.

 

Vapaaehtoiset lähetystyön tekevät,

ja silmissään toivon näkevät.

Monesti jo kotoa kaakun pullan tuovat,

ja toisille ison ilon suovat.

Nämä vapaaehtoiset sydämessään vastuun kantavat ja

sisäisestä rakkaudesta antavat.

 

Mikä sitten toivoa antaa ja

pientä ihmistä eteenpäin kantaa?

On murhetta muutenkin monella,

sydämellään ja povella.

 

Jeesus se ilon sydämeen antaa

ja käsillään kantaa. Jos suru tai murhe päätä vaivaa ja

maata jalkojen alta kaivaa. Silloin muista sä ystävä varhain,

Jeesus se parhain.

 

.

 

Lähetit ympäri maailman työmme tekevät

ja itsensä Jeesuksen tähden alttiiksi laittavat.

Kertovat Jeesuksesta tarinaa monta,

kuulostaa; on suuren suuri armo niin uskomatonta.

 

Lähetyssihteerin esittely alkoi runomittaisella esittelyllä, josta olisi ehkä rap-sanoitukseksikin.  Olen toiminut siis nyt vuoden Mänttä-Vilppulan seurakunnassa lähetyssihteerinä. Työhöni kuuluu kaikenlaiset lähetystyöhön liittyvät asiat, kuten yhteydenpito seurakunnan lähetteihin, rahavirtojen etsiminen ja löytäminen, lähetyskahvilan pyörittäminen, vihreitten niittyjen organisointi sekä monet muut pienet ja isot lähetystyön tapahtumat.

Olen reilut vuosi sitten Tampereelta tänne muuttanut 50-vuotias ihminen. Teen päivätyöni erityisopettajana, ja tämä lähetyssihteerin pesti on osa-aikainen lisätyö. Olen kuin kaksoisagentti, sillä teen hyvin toisistaan poikkeavaa työtä, mutta jolle selitys löytyy ensimmäisestä ammatistani. Olen valmistunut kirkon nuorisotyönohjaajaksi 1990 ja tehnyt seurakunnan nuorisotyötä reilut 13 vuotta. Olen kuin siis pantteri, joka ei pääse pilkuistaan. En tosin missään nimessä haluakaan.

Olen siis pesunkestävä idealisti ja uskon parempaan maailmaan ja ihmiseen. Nykymeno tosin näyttää päättömän kanan erittäin lyhyeltä lennolta, mutta uskon, toivon ja rakkauden nimeen vannova ei voi luovuttaa. Sitä paitsi toimisin Lutherin mukaan, jos tietäisin maailmanlopun olevat tulossa, istuttaisin välittömästi omenapuun ja ehkä toisenkin.

Uuteen mänttäläiseen elämääni kuuluu muutakin kuin työtä. Perheeseeni kuuluu kolme aikuista omillaan elävää tytärtä, kaksi koiraa ja avopuoliso. Harrastuksiini kuuluu ajattelu, taide hyvin monessa eri muodossa ja ystävät. Luoja on suonut minulle monta hyvää ystävää, jotka edelleen pitävät minuun aktiivisesti yhteyttä, vaikka muutin monen ihmetykseksi tänne Mänttä-Vilppulaan.

Unelmoin vakituisesta työpaikasta täällä Mänttässä sekä ikuisesta mielenrauhasta. Tosin molemmat voivat olla hieman utopistisia haaveita, mutta periksi ei saa antaa. Lisäksi olisin kovasti menossa paikallispolitiikkaan mukaan, kunhan vain löydän sopivat puolueen ja aikaa tähän harrastukseen.

Suurin saavutukseni on mitään vähentämättä tai siihen lisäämättä omat lapseni. Nyt kun heistä on tullut aikuisia, heidän kanssaan on upeaa viettää aikaa ja jutella. Keskustelemme päivän polttavista jutuista, mutta kaikista heidän nuoren elämänsä pienistä ja isoista harmeista. Upeinta on, että he luottavat edelleen minuun, pyytävät mukaansa ”tyttöjen iltaan” ja odottavat innolla minua täältä Mänttästä sinne Tampereella. Lapset ovat suurin elämän ihme, ja juuri siksi olen opiskellut aikanaan erityisopettajaksi. Haluan auttaa kaikkia oppimaan, elämään ja selviytymään, haasteista huolimatta.

Elämä on valtava seikkailu. Välillä se tuntuu helvetinmoiselta sotkulta, mutta samaan aikaan valtavalta armolta ja suurimmalta rikkaudelta, mitä ihminen voi osakseen saada. Elämä on siis todellinen kaksinaistaitelu näiden kahden ajatuksen välillä. Vaikka olen jo 50-vuotias, elämä näyttäytyy aina vain kummallisemmalta seikkailulta, jossa kaikki on mahdollista.

Mikä minusta tulee isona, sitä en todellakaan osaa sanoa. Toivon, että kasvan hyväksi ihmiseksi. Sekin on jo paljon toivottu!

 

 

 

 

 

H


vs. nuorisotyönohjaaja.

Toimin tällä hetkellä vs. nuorisotyöntekijänä. Minuun voi törmätä muun muassa kouluilla pitämässä aamunavauksia, varhaisnuorten kerhotoiminnassa, nuortenilloissa tai erilaisilla leireillä. Syyskuusta alkaen teen kolmena päivänä viikossa töitä, pääosin keskiviikosta perjantaihin.

 

Valmistuin nuorisotyöntekijäksi vuonna 2014 ja tällä hetkellä suoritan töiden ohella jatko-opintoja ylemmässä ammattikorkeakoulussa.

 

Vapaa-aikani vietän perheeni ja koirani kanssa, sekä liikun luonnossa valokuvaamassa. 

Nuorisotyönohjaaja, rippikoulu, nuoret aikuiset

Virkavapaalla

Nuorteniltoja, isoskoulutusta, kouluilla avaamassa päivää tai päivystämässä, leirejä, retkiä, kohtaamisia eri-ikäisten kanssa, somea, jne. Arkeen mahtuu paljon. Vaikka enää ei ihan nuori olekaan, niin silti on mahdollista kulkea tovi toisen rinnalla. Hienoa on kohdata nuoria, olla kuuntelijana ja nähdä vuosien vieriessä miten elämän polku avautuu eteenpäin myös yhteydessä Suurimpaan.

Omaan elämään mahtuu työn lisäksi omakotiasujan arkea lumitöistä ruohonleikkuuseen ja halonhakkuuseen. Ja siinä samalla Aku Ankan taskukirjarivistö jatkaa kasvamistaan.

kiinteistötyöntekijä

Työtehtäviini kuuluvat kiinteistöjen, rakennusten, rakennelmien korjaus- ja kunnossapitotyöt sekä vuosihuollot, – tarkistukset ja kunnon seuranta.

Sekä Haahtela RES huolto-ohjelman mukaiset tehtävät ja kiinteistöjen vikailmoituksien hoito. Suorittaa alan hankintoja sekä toimii tavaran vastaanottajana.

Fidelix kiinteistöautomaation vikailmoitusten hälytykset – tarkistus Kalliola ja Mänttä srk-talo, sekä MyJablotron hälytysilmoitusten tarkistus vastuu kiinteistöjen osalta.

Harrastukseni ovat ralli, nikkarointi ja hyvin vähäinen liikunta.

J


kanttori

Kaja Jantsikene, B- kanttori, pianopedagogi, ammattisäestäjä ja kuoronjohtaja.

Jumalanpalvelusten, toimitusten ja tilaisuuksien lisäksi hoidan konserttitoimintaa, s-postiliikennettä ja vastaan soittimien huollosta. Osallistun musiikkityön työryhmiin, johdan Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoroa sekä neljä muuta kuoroa tekemällä yhteistyötä Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja musiikkityön kanssa. Muusikkona toimin jatkuvasti solistina ja säestäjänä sekä soitan erilaisten musiikkiryhmien kanssa. Työhistoriaan kuuluu työ kulttuurialan lapsityön johtajana ja yli 30 v. pianonsoitonopettajana musiikkioppilaitoksissa.

Seurakunnan työssä arvostan ja nostan esiin kristillisiä arvoja sekä vaalin hengellisen sanoman eteenpäin viemistä. Mottoni on tehdä kaikki työni sydämellä ja kunnolla.

Vapaa-aikana viihdyn keittiössä ja puutarhassa. Tärkeintä elämässä minulle on perhe.

kirkkoherra

Virkavapaalla 31.12.2019 saakka.

K


diakoniatyöntekijä

Vastuualueina kehitysvammatyö, päihde- ja vankilatyö, Kolhon aluetyö.

Teen diakoniatyötä laidasta laitaan kaikkien seurakuntalaisten parissa, mutta erityisenä vastuualueenani on kehitysvammatyö, päihde- ja vankilatyö, sekä Kolhon aluetyö. Haluaisin auttaa ihmisiä löytämään seurakunnasta hengellisen kodin, jossa voi levähtää, tulla ravituksi ja lohdutetuksi tämän maailman myrskyissä. Seurakunta on Jumalan perhe, joukko siskoja ja veljiä, joista jokainen on arvokas ja ainutlaatuinen. Voimme yhdessä olla ihmettelemässä pieninä ihmisinä suurta Jumalaa ja heittäytyä Hänen rakkautensa ja armonsa varaan iloinemme, suruinemme, kysymyksinemme, luottavaisin ja kiitollisin sydämin. Rakastan kirkkoa ja haluan olla vaalimassa myös kristillisiä perinteitä. Olen Jumalan palvelija yksin armosta. Teen työtäni rukoillen ja evankeliumin sanomaan luottaen.

seurakuntapastori

Olen seurakuntamme kasvatustyöstä vastaava pappi. Papin töiden - joihin kuuluvat messut, hartaudet ja kirkolliset toimitukset - ohella vastuullani ja sydämelläni on seutumme lapset ja nuoret. Erityisesti huolehdin rippikouluista, ja olen mukana isoskoulutuksessa. Kerran kuukaudessa käyn pitämässä kunnan päivähoidossa seurakuntatuokioita esikouluikäisille. Niinä viikkoina huomaan olevani iloisimmillani.:)

 

Iloa minulle tuo, kun saan saan työni kautta kohdata ihmisiä eri elämän tilanteissa, jakaa ihmisenä olemisen ilot ja surut, ja olla tuomassa toivon näköaloja sekä julistaa iloista sanomaa. Tällaisena boheemina körttinä olen tätä virkaani hoitanut, ja niin lienee asian laita jatkossakin.

 

Tykkään pitää kynää kädessä. Kynän ollessa kädessä, saattaa sortua kiusaukseen kirjoittaa jotain. Minulla luontevimmin syntyy runoja. Muutama omakustanne-kirjakin niistä on tullut tehdyksi, ja ajoittain runojani voi kuulla lausuttunakin jossain. Kirjoittelen myös kolumneja paikallislehteen. Minut saattaa tavata keikoilla tai muissa kulttuuririennoissa. Uimahallin saunassa viihdyn hyvin, ja joskus käyn hikoilemassa myös parketilla sählymaila kädessä.

lastenohjaaja

Leikki on lasten työtä, mutta niin on minunkin. Leikin kautta erilaisten asioiden oppiminen sujuu lapsilta, kuin luonnostaan: arjen kultaiset käytöstavat, hiljaisuuden kokeminen ja monet hieno ja karkeamotoriset taidot.

Päätyöni seurakunnan varhaiskasvatuksessa koostuu päivä-ja perhekerhoista.

Näin olen osaltani tukemassa perheitä kristillisessä  kasvatustyössä. Lisäksi olen mukana perhekirkoissa ja erilaisissa perhetapahtumissa. Varhaiskasvatustyön lisäksi leireilen alakouluikäisten kesäleireillä.

Vapaa-ajalla lenkkeilen, käyn kuntopiirissä ja teen sitä mikä milloinkin sattuu huvittamaan, kodin hoidosta pikku remontteihin.

L


suntio ja hautausmaanhoitaja (Vilppula ja Pohjaslahti)

Vilppulan kirkko ja hautausmaa, Pohjaslahden kirkko ja hautausmaa

seurakuntasihteeri
Kirkkokatu 6
35800 Mänttä

M


vs. kirkkoherra

1.1.2019-31.12.2019

Olen Mänttä-Vilppulan kirkkoherrana vuoden 2019. Työtehtäviini kuuluu seurakunnan toiminnasta vastaaminen. Virkani puolesta olen kirkkoneuvoston puheenjohtaja ja yhteisyö kirkkoneuvoston kanssa on koko seurakunnan asioista päättämistä. Kirkkoneuvosto on valittu kirkollisvaaleilla aina neljäksi vuodeksi kerrallaan. Yhdessä kirkkoherran ja kirkkoneuvoston kanssa seurakunnan toiminta muotoutuu Mänttä-Vilppulan näköiseksi.

Läheistä yhteistyötä teen talouspäällikön kanssa henkilöstö- ja talousasioissa. Vastaan myös seurakunnan jumalanpalveluselämästä.

Olen mukana seurakunnan juhlissa ja surussa pappina. Saan kohdata seurakuntalaisia arjessa ja ilossa. Työtehtävien määrä on suuri joten kaikkeen en aina kerkiä mutta monessa yritän olla paikalla.

Vapaa-ajalla mökkeilen Ruovedellä koiran kanssa lenkkeillen. Mökillä hoidan myös mehiläisiä. Kesää odotan, jotta saamme veneen vesille. Uutena harrastuksena vuoden alusta aloitin Taijiquanin.

toimistoapulainen-suntio

Mäntän kirkon ja kappelin suntio

haudanhoitoasiat ja laskutus

vapaapäivät maanantai ja tiistai

 

P


diakoniatyöntekijä

Vastuualueina vanhustyö, perhetyö, Yhteisvastuu-keräys sekä Pohjaslahden aluetyö.

Diakoniassa mielestäni tärkeintä on ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen ja että kohtaamiselle annetaan aikaa. Palkitsevinta työssäni on nimenomaan tavata erilaisia Jumalan luomia ihmisiä ja ihmetellä heidän kanssaan elämää, luomakuntaa sekä meitä ihmisiä siinä. Tärkeimpiä työkalujani ovat kuulevat korvat, rukoilevat kädet sekä armon sanoja puhuva suu. Koen myös jumalanpalveluselämän sekä seurakunnan yhteisönä tärkeäksi. Vapaaehtoistyön mahdollistaminen seurakunnassa on minulle yksi tärkeimmistä asioista. Seurakuntamme vapaaehtoisissa on voimaa.

Vapaa-ajallani touhuan perheeni kanssa, ulkoilen, luen, kalastan ja nautin elämästä.

Nuorisotyönohjaaja, koululaiset, kouluyhteistyö, kerhotyö, nuorisotyö, isoskoulutus, partio ja rippikoulu

Hei, Olen tullut taloon vuoden 2010 vuoden alussa ja siitä alkaen olen tehnyt nuorisotyönohjaajan töitä seurakunnassamme. Työnkuvaani kuuluu koululaistyö, kerhot,leirit, kouluyhteistyö, isoskoulutus, rippikoulutyö ja nuortentoiminta. Minua tapaa kouluilla, kerhoissa ja leireillä.

Lisäksi olen mukana partiossa, missä vastaan seurakunnan ja partion yhteistyöstä sekä aloitan pitämään sudenpentulaumaa syksyllä 2019. Vapaa-ajalla vietän aikaani perheeni kanssa, johon kuuluu mies, tytär ja Mila-koira. 

 

R


lastenohjaaja

Työpäiväni koostuvat päivä- ja perhekerhoista. Lapsityön tärkein tehtävä on tukea perheitä kristillisessä kasvatuksessa.

Parasta työssäni ovat iloiset lapset ja tyytyväiset vanhemmat. Omat lapsenlapset tuovat elämääni myös paljon iloa. Vapaalla harrastan liikuntaa ja laulan seurakuntamme Ylistysryhmässä.

seurakuntapuutarhuri (Mänttä)

Tehtäviini kuuluu vastata puutarhurille kuuluvista tehtävistä Mäntän hautausmaalla ja kirkkopuistossa.

Vastaan hallinnassa olevien tilojen ja hautausmaan järjestyksestä. Hautojen hallinta-aikojen jatkamisesta ja hoitamattomien hautojen uudelleen käyttöön otosta.

Vastaan hautaustoimeen ja siunaustilaisuuteen liittyvistä esivalmisteluista sekä toimitusten jälkeisistä toimista.

Vastaan hoitohautojen hoidosta hoitosopimuksen mukaisesti ja toimin hautausmaan työntekijöiden lähiesimiehenä.

Toimin seurakunnan työsuojeluvaltuutettuna.

Vapaa-aika kuluu lastenlasten, kahden koiran ja penkkiurheilun parissa.

S


toimistosihteeri
Kirkkokatu 6 (kolmas kerros)
35800 Mänttä

Toimin palkkojen, kirjanpidon sekä osto- ja myyntireskontran parissa. Tiedän Vilppulan ja Pohjaslahden hautapaikoista sekä hautojen hoidosta.

seurakuntapastori

Aikuistyön pappina tehtäväni on auttaa jokaista löytämään Jumalan hänelle antamat lahjat, kehittämään niitä ja palvelemaan niillä toisia, koska se tuottaa suurta iloa. Jumala kyllä jakaa mieluusti kaikenlaisia lahjoja, joilla voimme palvella toisiamme ja rikastuttaa omaa elämäämme.

Työhöni kuuluu myös monenlaisten aikuisille suunnattujen toimintojen toteuttaminen tai koordinointi. Mitä useampi toteuttaa toimintoja, sitä rikkaampia seurakuntalaiset ovat.

Iso osa työtäni on messuissa, ristiäisissä ja hautajaisissa palvelemista.

Vapaa-ajalla remontoimme taloamme (pankin), ulkoilen ja uin. Minusta on tärkeä seurata ja siunata Israelia ja TV7 tarjoaa siihen hyviä välineitä. Itsenäinen opiskelukin on välillä antoisaa.

kappalainen, diakoniatyön ja lähetystyön vastaava teologi
hautausmaa-kiinteistötyöntekijä (Mänttä)

Työhöni kuuluu hautaustoimeen ja siunaustilaisuuteen liittyvät esivalmistelut sekä toimituksen jälkeiset toimet.

Osallistun hautausmaan rakennusten ja koneiden sekä viheralueiden kunnostustöihin ja talvikunnossapitoon. Kirkkopuiston, srk talon ja Tammirannan seurakuntakodin viheralueiden hoitoon sekä em. alueiden talvikunnossapitoon.

Vapaalla katselen elokuvia luen sekä penkkiurheilen.

talouspäällikkö
Kirkkokatu 6 (kolmas kerros)
35800 Mänttä

Työtehtäviini kuuluvat seurakunnan talous-, henkilöstö-, kiinteistö-, yleis-, IT- ja hautaustoimenhallinnon johtaminen ja kehittäminen toimintasuunnitelman mukaisesti. Osallistun tiedottamiseen sekä toimin hallinnon (kirkkoneuvosto, –valtuusto) sihteerinä ja esittelijänä. Ohjaan sisäistä valvontaa ja toimin mm. seurakunnan palkka-asiamiehenä sekä työsuojelupäällikkönä. Parasta työssäni on kohdata työtovereita jotka ovat motivoituneet omassa työssään ja joilta löytyy huumori.

Toimin taloustoimiston toimistosihteerin ja toimistoapulaisen, suntio-hautausmaan seurakuntamestarin, seurakuntapuutarhurin, kiinteistötyöntekijän, vahtimestari-siivoojan ja emännän lähiesimiehenä. Hoidamme tehtävämme laadukkaasti, luotettavasti ja kerralla kuntoon periaatteella.

T


lastenohjaaja

Työhöni kuuluvat päiväkerhot, perhekerhot ja erilaiset kirkot, tapahtumat ja leirit perheille. Tärkeää työssäni on välittää sanomaa rakastavasta Jumalasta niin lapsille kuin perheille. Haluan myös tukea perheitä kristillisessä kasvatuksessa.

Parasta työssäni on lasten iloiset silmät ja naurun kikatus. Iloitsen siitä kun kerhossa lapset saavat uusia kavereita ja kun perhekerhossa aikuiset luovat uusia ystävyyssuhteita.  Hyvät työkaverit ovat myös suuri rikkaus.

Vapaa-ajallani tykkään lukea (erityisesti dekkareita) ja kutoa villasukkia.

 

V


vastaava lastenohjaaja

Työni on seurakunnan lapsityön organisointia, suunnittelua ja toteutusta yhdessä lapsityön tiimin kanssa sekä yhteistyötä kaupungin varhaiskasvatuksen ja esikoulun kanssa. Työssäni saan kohdata paljon erilaisia lapsia sekä perheitä kerhoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Tarjoamme heille mahdollisuuden pyhään ja hiljentymiseen.

Vapaa-ajallani nautin luonnossa liikkumisesta koirani kanssa, käyn jumpassa ja vietän aikaa perheeni sekä ystävien kanssa.