Mäntän kirkko

Länsitorikatu 2 , 35800 Mänttä

Mäntän kirkko on avoinna kesäisin tiekirkkona.

Mäntän kirkon kuva. Otettu pääoven puolelta.

Arkkitehti W.G. Palmqvistin suunnittelema Mäntän kirkko valmistui 1928. Porvoon hiippakunnan piispa Jaakko Gummerrus vihki sen 15.9.1928.

Alttaritaulun on maalannut Alvar Cawén. Sen aiheena on Maria Jeesus-lapsi sylissään lampaiden ympäröimänä. Cawénin töitä ovat myös alttaritaulun molemmin puolin olevat lasimaalaukset. Urkuparven lasimaalaus on  taiteilija Eric Ehrströmin suunnittelema.

Mäntän kirkon helmiä alttaritaulun ohella ovat saarijärveläisen kuvanveistäjä Hannes Autereen puuveistostokset, joita on kaikkiaan 35.

Ensimmäiset urut valmisti ranskalainen Cavaillé-Coll-Convers. Nykyiset, 30-äänikertaiset urut, on hankittu v. 2003 ja ne rakensi J. L. van den Heuvel-Orgelbouw.

Vaivaisukko on Hannes Autereen tekemä v. 1930.

Mäntän kirkkoon mahtuu 450 henkilöä.

Mäntän kirkko on varattavissa tilaisuuksiin kirkkoherranviraston kautta.

Länsitorikatu 2, 35800 Mänttä

SUORA VERKKOLÄHETYS Messu Mäntän kirkosta

Toimitetaan suljetuin ovin, ilman yleisöä. Tilaisuus kuvataan ja on seurattavissa etänä seurakunnan Facebook-sivun kautta. Löydät linkin seurakunnan nettisivujen etusivulta. Voit seurata kirjautumatta.
Verkkolähetyksen päätyttyä kirkon ovet avataan ja voit tulla ehtoolliselle kirkkoon klo 11-12 välisenä aikana yksittäin tai perhekunnittain. Mahdollisuus myös yksityiseen sielunhoitoon.

Länsitorikatu 2, 35800 Mänttä

Messu Mäntän kirkossa