Mäntän kirkko

Länsitorikatu 2 , 35800 Mänttä

Mäntän kirkko on avoinna kesäisin tiekirkkona.

Mäntän kirkon kuva. Otettu pääoven puolelta.

Arkkitehti W.G. Palmqvistin suunnittelema Mäntän kirkko valmistui 1928. Porvoon hiippakunnan piispa Jaakko Gummerrus vihki sen 15.9.1928.

Alttaritaulun on maalannut Alvar Cawén. Sen aiheena on Maria Jeesus-lapsi sylissään lampaiden ympäröimänä. Cawénin töitä ovat myös alttaritaulun molemmin puolin olevat lasimaalaukset. Urkuparven lasimaalaus on  taiteilija Eric Ehrströmin suunnittelema.

Mäntän kirkon helmiä alttaritaulun ohella ovat saarijärveläisen kuvanveistäjä Hannes Autereen puuveistostokset, joita on kaikkiaan 35.

Ensimmäiset urut valmisti ranskalainen Cavaillé-Coll-Convers. Nykyiset, 30-äänikertaiset urut, on hankittu v. 2003 ja ne rakensi J. L. van den Heuvel-Orgelbouw.

Vaivaisukko on Hannes Autereen tekemä v. 1930.

Mäntän kirkkoon mahtuu 450 henkilöä.

Mäntän kirkko on varattavissa tilaisuuksiin kirkkoherranviraston kautta.

Länsitorikatu 2, 35800 Mänttä

Länsitorikatu 2, 35800 Mänttä

Pyhäpäivän aihe: Jeesuksen lähettiläät
Jumalanpalveluksen yhteyteen suunniteltu Mäntän Kirkkokuoron 95 v. juhla siirtyy myöhäisempään ajankohtaan kokoontumisrajoitusten vuoksi.