Papit

Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, rippikoulut, sielunhoito.


Matti Kivilahti

seurakuntapastori

Virkavapaalla 1.8.2022-31.7.2023

Olen seurakuntamme kasvatustyöstä vastaava pappi. Papin töiden - joihin kuuluvat messut, hartaudet ja kirkolliset toimitukset - ohella vastuullani ja sydämelläni on seutumme lapset ja nuoret. Erityisesti huolehdin rippikouluista, ja olen mukana isoskoulutuksessa. Kerran kuukaudessa käyn pitämässä kunnan päivähoidossa seurakuntatuokioita esikouluikäisille. Niinä viikkoina huomaan olevani iloisimmillani. :)

Iloa minulle tuo, kun saan työni kautta kohdata ihmisiä eri elämän tilanteissa, jakaa ihmisenä olemisen ilot ja surut, ja olla tuomassa toivon näköaloja sekä julistaa iloista sanomaa. Tällaisena boheemina körttinä olen tätä virkaani hoitanut, ja niin lienee asian laita jatkossakin.

Tykkään pitää kynää kädessä. Kynän ollessa kädessä, saattaa sortua kiusaukseen kirjoittaa jotain. Minulla luontevimmin syntyy runoja. Muutama omakustannekirjakin niistä on tullut tehdyksi, ja ajoittain runojani voi kuulla lausuttunakin jossain. Kirjoittelen myös kolumneja paikallislehteen. Minut saattaa tavata keikoilla tai muissa kulttuuririennoissa. Uimahallin saunassa viihdyn hyvin, ja joskus käyn hikoilemassa myös parketilla sählymaila kädessä.


Juha Lankinen

määräaikainen seurakuntapastori 31.12.2023 asti (osa-aikainen 50%)

Seurakuntayhteys on elämän hyvä yhteys. Siihen liittyvät hyvin monet asiat, joita elämässä kaipaamme: luottamus tulevaan, usko, toivo, rakkaus sekä anteeksiantamisen ja -saamisen mahdollisuus. 
Pappistyössä olen toiminut pitkään jo vuodesta 1987 lähtien. Nyt olen saanut mieluisan kutsun avustaa Mänttä-Vilppulan seurakuntaa eri työtehtävissä. Vaikka en paikkakuntaa tarkemmin tunne, koen seurakunnan suurten mahdollisuuksien paikkana. Paikkakunnalla on selkeästi erilaisia elämänpiirejä, joiden keskellä toivon omankin työni mahdollistuvan. Taide, ikääntyvien palvelut ja harrastepiirit, koulut ja työelämä ovat näitä elämänpiirejä, joiden keskellä pappikin joutuu työtään ajattelemaan.

Työalani liittyy yleiseen seurakuntatyöhön, millä tarkoitetaan jumalanpalveluselämää ja kirkollisia toimituksia sekä niihin liittyviä hartaushetkiä eri hoitokodeissa. Papin työssä arvostan mahdollisuutta kohdata erilaisia seurakuntalasia. Koen, että yhdessä olemme usein enemmän kuin yksittäisinä ihmisinä. Siksi jokainen kohtaaminen on ajatuksissani tärkeä yhteinen hetki, jossa Jumalan rakkaus ja armollisuus saa tulla elämän hyvän lähteeksi.
 

Ville Lehonmaa

vs. seurakuntapastori 31.07.2023 asti

Kasvatuksen teologina työalaani kuuluvat kaikki nuoremmat seurakuntalaiset – syntymästä aina nuoriin aikuisiin asti. Erityisesti katson rippikoulujen ja isoskoulutuksen perään. Olen mukana työalani viikkotoiminnassa ja leireillä. Keksin mielelläni myös uutta, eli laita vain viestiä jos sinulla on ideoita lapsille tai nuorille!

19.11.2022 alkaen nimikkeeni vaihtuu kasvatuksen pastoriksi, joten siitä eteenpäin olen myös mukana seurakuntalaisten elämässä kasteiden, vihkimisten ja siunaamisten myötä. Pappi on toki kohtaamisen ammattilainen, mutta voit hyvin tulla juttelemaan mieltäsi askarruttavista asioista jo ennen marraskuuta.

Vapaa-ajallani harrastan vielä jonkin verran luottamustehtäviä ja videopelit ovat olleet lähellä sydäntä koko elämäni. 

Toivon juuri sinulle hyvän Jumalan siunausta ja johdatusta elämän tiellä!


Saila Munukka

kirkkoherra

Olen Mänttä-Vilppulan kirkkoherra. Työtehtäviini kuuluu seurakunnan toiminnasta vastaaminen. Virkani puolesta olen kirkkoneuvoston puheenjohtaja ja yhteistyö kirkkoneuvoston kanssa on koko seurakunnan asioista päättämistä. Kirkkoneuvosto on valittu kirkollisvaaleilla aina neljäksi vuodeksi kerrallaan. Yhdessä kirkkoherran ja kirkkoneuvoston kanssa seurakunnan toiminta muotoutuu Mänttä-Vilppulan näköiseksi.

Läheistä yhteistyötä teen talouspäällikön kanssa henkilöstö- ja talousasioissa. Vastaan myös seurakunnan jumalanpalveluselämästä.

Olen mukana seurakunnan juhlissa ja surussa pappina. Saan kohdata seurakuntalaisia arjessa ja ilossa. Työtehtävien määrä on suuri, joten kaikkeen en aina kerkiä, mutta monessa yritän olla paikalla.

Vapaa-ajalla mökkeilen Ruovedellä ulkoillen ja kesällä veneillen. 


Jenni Ritaranta

määräaikainen seurakuntapastori 31.12.2025 asti

Määräaikaiseen seurakuntapastorin viransijaisuuteen kuuluu normaalien papintöiden, kirkollisten toimitusten ja rippikoulutyön lisäksi tehtävänkuvan mukaisesti aikuistyö ja Pohjaslahden kappeliseurakunnan yhteyshenkilönä toimiminen.


Pauli Selkee

kappalainen, diakoniatyön ja lähetystyön vastaava teologi

Lomalla 5.-11.6. Vapaapäivillä 12.-13.6. Seuraava työpäivä 14.6.
Diakoniavustuksissa ota yhteys diakoniatyöntekijöihin, sillä vain he tekevät niissä päätöksiä.

Aloitin kappalaisen tehtävissä elokuussa 2019.

"Jumalan tunteminen on elämän tärkein ja perustavin asia." Näin alkaa kirkkomme Katekismus. Siksi ihmisen on viisasta turvautua Jeesukseen Kristukseen. Luterilaisen uskonopin kulmakiviä ovat nämä kiteytykset: Yksin armosta, Kristuksen tähden ja uskon kautta. Tämä merkitsee, että ihmisen ei tule eikä hän voi ansaita pelastumistaan, vaan Jumalan armahdus riittää. Jumalan Poika on uhrikuolemallaan sovittanut koko maailman syntivelan Jumalan edessä. Pyhän kasteen sakramentin ja evankeliumin sanan välityksellä ihminen tulee osalliseksi Jumalan pelastavasta rakkaudesta. Armosta. Kun turvaudumme Jeesuksen pelastustyöhön, luotamme Jumalaan. Näin uskon kautta kuka tahansa ihminen ja milloin vain saa omistaa armon aarteet. Silloin ihminen on autuas ja osallinen ikuisesta elämästä.

Vapaa-ajalla harrastan brasilialaista jujutsua.