Virkavapaalla 31.12.2019 saakka.

seurakuntapastori

Olen seurakuntamme kasvatustyöstä vastaava pappi. Papin töiden - joihin kuuluvat messut, hartaudet ja kirkolliset toimitukset - ohella vastuullani ja sydämelläni on seutumme lapset ja nuoret. Erityisesti huolehdin rippikouluista, ja olen mukana isoskoulutuksessa. Kerran kuukaudessa käyn pitämässä kunnan päivähoidossa seurakuntatuokioita esikouluikäisille. Niinä viikkoina huomaan olevani iloisimmillani.:)

Iloa minulle tuo, kun saan saan työni kautta kohdata ihmisiä eri elämän tilanteissa, jakaa ihmisenä olemisen ilot ja surut, ja olla tuomassa toivon näköaloja sekä julistaa iloista sanomaa. Tällaisena boheemina körttinä olen tätä virkaani hoitanut, ja niin lienee asian laita jatkossakin.

Tykkään pitää kynää kädessä. Kynän ollessa kädessä, saattaa sortua kiusaukseen kirjoittaa jotain. Minulla luontevimmin syntyy runoja. Muutama omakustanne-kirjakin niistä on tullut tehdyksi, ja ajoittain runojani voi kuulla lausuttunakin jossain. Kirjoittelen myös kolumneja paikallislehteen. Minut saattaa tavata keikoilla tai muissa kulttuuririennoissa. Uimahallin saunassa viihdyn hyvin, ja joskus käyn hikoilemassa myös parketilla sählymaila kädessä.

vs. kirkkoherra

1.1.2019-31.12.2019

Olen Mänttä-Vilppulan kirkkoherrana vuoden 2019. Työtehtäviini kuuluu seurakunnan toiminnasta vastaaminen. Virkani puolesta olen kirkkoneuvoston puheenjohtaja ja yhteisyö kirkkoneuvoston kanssa on koko seurakunnan asioista päättämistä. Kirkkoneuvosto on valittu kirkollisvaaleilla aina neljäksi vuodeksi kerrallaan. Yhdessä kirkkoherran ja kirkkoneuvoston kanssa seurakunnan toiminta muotoutuu Mänttä-Vilppulan näköiseksi.

Läheistä yhteistyötä teen talouspäällikön kanssa henkilöstö- ja talousasioissa. Vastaan myös seurakunnan jumalanpalveluselämästä.

Olen mukana seurakunnan juhlissa ja surussa pappina. Saan kohdata seurakuntalaisia arjessa ja ilossa. Työtehtävien määrä on suuri joten kaikkeen en aina kerkiä mutta monessa yritän olla paikalla.

Vapaa-ajalla mökkeilen Ruovedellä koiran kanssa lenkkeillen. Mökillä hoidan myös mehiläisiä. Kesää odotan, jotta saamme veneen vesille. Uutena harrastuksena vuoden alusta aloitin Taijiquanin.

seurakuntapastori

Aikuistyön pappina tehtäväni on auttaa jokaista löytämään Jumalan hänelle antamat lahjat, kehittämään niitä ja palvelemaan niillä toisia, koska se tuottaa suurta iloa. Jumala kyllä jakaa mieluusti kaikenlaisia lahjoja, joilla voimme palvella toisiamme ja rikastuttaa omaa elämäämme.

Työhöni kuuluu myös monenlaisten aikuisille suunnattujen toimintojen toteuttaminen tai koordinointi. Mitä useampi toteuttaa toimintoja, sitä rikkaampia seurakuntalaiset ovat.

Iso osa työtäni on messuissa, ristiäisissä ja hautajaisissa palvelemista.

Vapaa-ajalla remontoimme taloamme (pankin), ulkoilen ja uin. Minusta on tärkeä seurata ja siunata Israelia ja TV7 tarjoaa siihen hyviä välineitä. Itsenäinen opiskelukin on välillä antoisaa.

kappalainen, diakoniatyön ja lähetystyön vastaava teologi

Vapaapäivät yleensä maanantai ja tiistai.

Aloitin kappalaisen tehtävissä elokuussa 2019, joten aika uusi työntekijä olen Mänttä-Vilppulassa.

"Jumalan tunteminen on elämän tärkein ja perustavin asia." Näin alkaa kirkkomme Katekismus. Siksi ihmisen on viisasta turvautua Jeesukseen Kristukseen. Luterilaisen uskonopin kulmakiviä ovat nämä kiteytykset: Yksin armosta, Kristuksen tähden ja uskon kautta. Tämä merkitsee, että ihmisen ei tule eikä hän voi ansaita pelastumistaan, vaan Jumalan armahdus riittää. Jumalan Poika on uhrikuolemallaan sovittanut koko maailman syntivelan Jumalan edessä. Pyhän kasteen sakramentin ja evankeliumin sanan välityksellä ihminen tulee osalliseksi Jumalan pelastavasta rakkaudesta. Armosta. Kun turvaudumme Jeesuksen pelastustyöhön, luotamme Jumalaan. Näin uskon kautta kuka tahansa ihminen ja milloin vain saa omistaa armon aarteet. Silloin ihminen on autuas ja osallinen ikuisesta elämästä.

Vapaa-ajalla harrastan brasilialaista jujutsua.