Yhteisvastuu käynnistyy sunnuntaina 2.2.2020. Suomessa vanhemmuutta tuetaan yhteisvastuuvaroilla yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Maailman katastrofialueille avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä.

Vanhemman yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä lapsen myönteiselle kehitykselle. Tuen tarpeellisuudesta huolimatta monien vanhempien kokemus on, että he saavat liian vähän sosiaalista tukea ja huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin. Toisaalta vanhempien stressiin liittyvät tutkimukset osoittavat, että sosiaalinen tuki auttaa vanhempia ja tukee koko perheen terveyttä erityisesti silloin, kun vanhemmilla on haasteita arjessa.

40 prosenttia nyt kerättävän Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa.

Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot käynnistyvät vuoden 2021 alusta eteenpäin.

Seurakunnallamme on oma MobilePay numero 59750, johon lahjoittamalla lahjoitat osan tuotosta myös Mänttä-Vilppulan seurakunnan vanhemmuuden tukemiseen.  Seurakunnan omalla osuudella tulemme järjestämään vuonna 2021 vanhemuuden tukemiseen tähtäävää toiminta. Tästä paremmin tietoa myöhemmin vuonna 2020.

Yhteisvastuukeräys 2020, keväällä tapahtuu.

31.3. klo 18.00 Vilppulan seurakuntakodilla runon - ja musiikin-ilta LAULAN RISTISTÄ. Illan päätteeksi juomme yhdessä kahvit. Illassa on mahdollista lahjoittaa vapaaehtoinen kahvimaksu yhteisvastuun hyväksi.

23.4. klo 18.00 on Kolhon kirkossa  Yhteisvastuuilta, jossa draamaryhmä esittää näytelmän "Jeesus Parntaa" Mahdollisuus lahjoittaa ytheisvastuun hyväksi.

Jumala lahjasi siunatkoon!