PÄIVÄKERHOT

Vapaita kerhopaikkoja voi kysellä elokuun alussa p.  044 750 3644 / Sarita Kyröläinen   044 750 3640 / Kirsti Valkeejärvi

Kerhoon voi ilmoittautua myös ne lapset, jotka täyttävät heinäkuun 2024 loppuun mennessä  kaksi vuotta.

Päiväkerhot kokoavat yhteen seurakuntamme 2-5-vuotiaita lapsia. Niiden tehtävänä on tukea koteja lasten kristillisessä kasvatuksessa.

Päiväkerhossa lapselle tarjotaan kokemuksia hiljentymisestä ja kristillisen uskon toteutumisesta arjessa ja juhlassa. Tavoitteena on antaa lapselle turvallinen kokemus ryhmään kuulumisesta ja aikuisen turvallisuudesta.

Kerhossa opetellaan  monenlaisia tärkeitä asioita,kuten toisten huomioon ottamista ja ryhmässä toimimista. Kerhopäivä sisältää lauluja, leikkejä, askartelua ja hiljentymistä hartaushetkissä Jumalan kämmenelle. Välillä syödään eväät,jotka on laitettu kotoa mukaan. Kerhoreppuun eväiden lisäksi sisätossut tai jarrusukat sekä ulkoiluun sopivat vaatteet.

 

Kerhot kokoontuvat kolme kertaa viikossa 3h kerrallaan.

Kerhon materiaalimaksu on 40 €/vuosi

Kerhotilat ja -ajat:

Mäntän seurakuntatalo     1 ryhmä           ma, ti ja to klo 9.00 -12.00

                                                      

Vilppulan seurakuntakoti   1 ryhmä         ti, ke ja pe klo 9.00 -12.00  

                                               

Lapset leikkivät lattialla muovisella junaradalla.
Kerhon alttaripöydällä adventtikynttilät, itsenäisyyspäivän kynttilä ja Suomenlippu,raamattu, risti ja kukkia

Vilppulan seurakuntakoti: ohjaajat Kirsti Valkeejärvi ja Päivi Tamminen. Mäntän seurakuntatalo : ohjaajat Sarita Kyröläinen ja Eija Rantanen

vastaava lastenohjaaja

Työni on seurakunnan lapsityön organisointia, suunnittelua ja toteutusta yhdessä lapsityön tiimin kanssa sekä yhteistyötä kaupungin varhaiskasvatuksen ja esikoulun kanssa. Työssäni saan kohdata paljon erilaisia lapsia sekä perheitä kerhoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Tarjoamme heille mahdollisuuden pyhään ja hiljentymiseen.

Vapaa-ajallani nautin luonnossa liikkumisesta koirani kanssa, käyn jumpassa ja vietän aikaa perheeni sekä ystävien kanssa. 

lastenohjaaja

Työpäiväni koostuvat päivä- ja perhekerhoista. Lapsityön tärkein tehtävä on tukea perheitä kristillisessä kasvatuksessa.

Parasta työssäni ovat iloiset lapset ja tyytyväiset vanhemmat. Omat lapsenlapset tuovat elämääni myös paljon iloa. Vapaalla harrastan liikuntaa ja laulan seurakuntamme Ylistysryhmässä.

lastenohjaaja

Työhöni kuuluvat päiväkerhot, perhekerhot ja erilaiset kirkot, tapahtumat ja leirit perheille. Tärkeää työssäni on välittää sanomaa rakastavasta Jumalasta niin lapsille kuin perheille. Haluan myös tukea perheitä kristillisessä kasvatuksessa.

Parasta työssäni on lasten iloiset silmät ja naurun kikatus. Iloitsen siitä kun kerhossa lapset saavat uusia kavereita ja kun perhekerhossa aikuiset luovat uusia ystävyyssuhteita.  Hyvät työkaverit ovat myös suuri rikkaus.

Vapaa-ajallani tykkään lukea (erityisesti dekkareita) ja kutoa villasukkia.

 

lastenohjaaja

Leikki on lasten työtä, mutta niin on minunkin. Leikin kautta erilaisten asioiden oppiminen sujuu lapsilta kuin luonnostaan: arjen kultaiset käytöstavat, hiljaisuuden kokeminen ja monet hieno- ja karkeamotoriset taidot.

Päätyöni seurakunnan varhaiskasvatuksessa koostuu päivä- ja perhekerhoista.

Näin olen osaltani tukemassa perheitä kristillisessä kasvatustyössä. Lisäksi olen mukana perhekirkoissa ja erilaisissa perhetapahtumissa. Varhaiskasvatustyön lisäksi leireilen alakouluikäisten kesäleireillä.

Vapaa-ajalla lenkkeilen, käyn kuntopiirissä ja teen sitä, mikä milloinkin sattuu huvittamaan, kodin hoidosta pikku remontteihin.