Keneen voin luottaa?

Opintojeni alkutaipaleella olin kiperässä tilanteessa. Maalaispoika oli tullut suureen kaupunkiin ja yritti lukea vimmatusti, jotta menestyisi pääsykokeissa. Asunto oli löytynyt ylioppilaskylästä, mutta se ei tarjonnut enempää luku- kuin nukkumisrauhaakaan.

Pääsykoekurssilla eräs poika etsi kumppania yksiöönsä, kustannuksia jakamaan. Tarjous kiinnosti, mutta kaveri oli ventovieras. Uskallanko tarttua tarjoukseen? Entäpä jos hän osoittautuu juhlijatyypiksi, jolloin kaipaamani lukurauha jäisi haaveeksi?

Kaverin rehellinen katse ja rauhallinen, vaatimaton olemus rohkaisi, ja niin muutin hänen kämppäkaverikseen. Meillä oli omat tapamme ja luonteenpiirteemme, mutta ajan mittaan sopeuduimme ja meistä tuli hyvät ystävät. Ystävyys syveni, kun kumpikin tahoillamme menimme naimisiin ja aviopareina pidimme yhteyttä tiiviisti. Opintojen jälkeen työt veivät meidät kauas toisistamme ja tapaamiset harvenivat. Ystävyys on silti kestänyt läpi vuosikymmenten ja eläkeaikana yhteydenpito on tiivistynyt. Viikko sitten tapasimme yllättäen TAYS'in vessan ovella – tosi riemullinen kohtaaminen!

Ensi sunnuntaina kirkoissamme pohditaan, mikä mies Jeesus oikein on. Aikoinaan jotkut uskoivat, että hän on profeetta, toisten mielestä nasaretilainen puuseppä. Keneen voi luottaa tilanteessa, jossa mielipiteet ovat jyrkästi jakautuneet? Kuinka selvittää, kuka on oikeassa?

Jos en olisi uskaltanut lähteä tuntemattoman kämppäkaveriksi, olisin menettänyt mahdollisuuden tutustua uuteen ihmiseen, löytää läheinen ystävä loppuelämän ajaksi. Vaan miten saada selkoa Jeesuksesta, josta edelleen on ristiriitaisia mielipiteitä?  Evankeliumit avaavat Jeesuksen sanoja, tekoja, elämäntapaa ja asenteita. Lukemalla Raamattua voi päästä tutustumisen alkuun. Sieltä löytyy ymmärtävä, rohkaiseva ja armollinen Jeesus, joka haluaa ottaa yhteyttä kohtaamiinsa ihmisiin. Hänestä voi tulla myötäelävä matkakumppani ja ystävä, jonka seurassa haluaa vaeltaa lopun elämäänsä.

Jukka Karppinen
Mänttä-Vilppulan seurakunta

UT2020

Uuden testamentin käännös mobiilikäyttäjille on julkistettu

Suomen Pipliaseuran 2,5 vuotta kestänyt Uuden testamentin käännöstyö kreikankielisestä alkutekstistä suomeksi, mobiilikäyttäjille, on valmis. UT2020 julkaistaan torstaina 22.10.2020 Raamattu.fi-sivustolla sekä Piplia-sovelluksessa. Audioversio löytyy Piplia-sovelluksesta näyttelijä Krista Kososen lukemana. Lataa Piplia-sovellus puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

UT2020 julkistustilaisuus järjestetään poikkeusoloissa kutsuvierastilaisuutena Savoy-teatterissa 22.10. klo 12-13. Tilaisuus lähetetään kaikkien nähtäville livestriiminä Pipliaseuran Youtube-kanavalla.

Lue lisää käännöksestä evl.fi -sivulta.