SANA SINULLE 15.7.2022

Työhön kutsuttu

Olen miettinyt seurakuntaa, jossa palvelen. Seurakunnan ja kaupungin ilme on muuttunut Vilppulaan tulleen vastaanottokeskuksen myötä. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on tullut konkreettisesti kaupunkimme ja sen kaduille. Yhteiskunnan ja maailmanlaajuinen tilanne ovat havaittavissa jokaiselle, joka käy ostamassa ruokaa tai tankkaamassa autonsa. Eläminen on kallistunut ja se tuntuu erityisesti vähäosaisten ja jopa keskituloisten kukkarossa. Osa ihmisitä miettii toimeentuloaan sekä sen riittävyyttä, vaikka he kävisivät töissä. Haasteet ovat yhteneväisiä ja koskettavat monia.

Ajelin näissä ajatuksissa Tammikankaan suoraa, kun näin taivaalla sateenkaaren, joka kaartui Mänttä – Vilppulan ylle. Tuo ikuisuuden symboli puhui minulle vahvaa rakkauden sanomaa tuona hetkenä. Sateenkaaren alla on Jumalalla iso aarre, meidän kaupunkimme ja sen monet asukkaat. Haasteiden keskellä Jumala välittä meistä ja kutsuu meitä yhteiseen työhön ja tässä työkutsussa ei tarvita hienoa cv:tä.

Aikoinaan Jeesus antoi työ kutsun Pietarille, joka johti toteamukseen: ”Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni (Matt. 16:18–19). Tutustuessani Pietariin löysin ihmisen, joka oli oppimaton kansanihminen. Hänellä oli lukutaito ja hän tunsi kirjoitukset. Hän oli kasvanut kiinni juutalaisuuteen mutta hän ei ollut teologisesti koulutettu.

Luonteeltaan Pietari oli innokas, touhuava ja hänellä oli taipumusta tunteiden nopeaan vaihteluun. Hänet tunnettiin hyväntahoisena, jolta löytyi tarpeen tullen päättäväisyyttä. Pietari ei ollut ylpeä vaan suhteessa Jeesukseen hän oli hyvin nöyrä ja tiesi oman paikkansa, vaikka intomielisyyttään lupasi Herralleen asioita joista ei voinut pitää kiinni. Epävakaan pinnan alla oli kuitenkin kyky uskoa, rakastaa sekä olla uskollinen ja hänestä tuli kirkkomme kallio.

Kuullessasi kutsun uskalla lähteä liikkeelle. Älä väheksy itseäsi tai omia kykyjäsi. Jumala tietää ne. Olet arvokas sellaisenaan. Yhdessä voimme tehdä enemmän ja Pietarikin sai apostolit kavereikseen. Sinut on kutsuttu.

Virve Pihlajamäki

Mänttä – Vilppulan seurakunta

Diakonissa

UT2020

Uuden testamentin käännös mobiilikäyttäjille on julkistettu

Suomen Pipliaseuran 2,5 vuotta kestänyt Uuden testamentin käännöstyö kreikankielisestä alkutekstistä suomeksi, mobiilikäyttäjille, on valmis. UT2020 julkaistaan torstaina 22.10.2020 Raamattu.fi-sivustolla sekä Piplia-sovelluksessa. Audioversio löytyy Piplia-sovelluksesta näyttelijä Krista Kososen lukemana. Lataa Piplia-sovellus puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

UT2020 julkistustilaisuus järjestetään poikkeusoloissa kutsuvierastilaisuutena Savoy-teatterissa 22.10. klo 12-13. Tilaisuus lähetetään kaikkien nähtäville livestriiminä Pipliaseuran Youtube-kanavalla.

Lue lisää käännöksestä evl.fi -sivulta.