SANA SINULLE 16.7.2021

Jos kolmiyhteistä Jumalaa ei olisi

Muistan, kun rippileireillä pidettiin iltahartautena nurja luomiskertomus. Tuon kertomuksen ideana oli se, että Jumalan luoma maailma epäluotiin seitsemässä päivässä ja päästiin lopputulokseen, että Jumalaa ei ole. Tunnelma tuon hartauden jälkeen oli aina karu ja epämiellyttävä. Palasin näihin tunnelmiin tässä eräänä päivänä. Mitä jos kolmiyhteistä Jumalaa ei olisi?

Ilman Jumalaa emme voisi luottaa siihen, että maailman asiat ovat Hänen hallussaan. Saattaisimme olla epätoivoisia ja huolissamme. Elämämme olisi omin voimin ponnistelua ja turvallisen elämän hakemista. Olisi vaikeaa hallita kaikkea ympärillämme.

Ilman Jeesusta meillä ei olisi armoa. Meidän pitäisi omin teoin ja toimin yrittää kelvata Jumalalle. Ilman Jumalan lakia ja lain mukanaan tuomaa moraalikäsitystä saattaisimme elää riistäen ja omasta hyvästämme huolehtien. Yleinen moraalikäsitys rakentuu Jumalan lain varaan ja tuo laki kirkastaa Jeesuksen ristinkuoleman sekä armon merkityksen. Ilman tuota armoa emme saisi syntejämme ja mokiamme anteeksi emmekä ymmärtäisi anteeksiannon merkitystä.

Ilma Pyhää Henkeä meillä ei olisi hengellistä yhteyttä Jumalaan sekä seurakuntaan. Pyhä Henki on kuin liima, joka liimaa meitä toinen toisiimme ja Jumalaan. Pyhän hengen avulla voimme kokea yhteyden sekä seurakuntaan että kolmiyhteiseen Jumalaan.

Nyt saamme luottaa armoon ja siihen, että virheidemmekin kanssa meitä rakastetaan ja olemme arvokkaita toinen toisillemme ja Jumalalle. Tämän lisäksi voimme, rauhallisin mielin todeta, että kaikki, myös epämiellyttävät asiat, ovat Luojan ja Varjelijan käsissä. Meillä on elämä, jossa voisimme luottaa siihen, että tapahtui mitä hyvänsä, vaikka maailmanlaajuinen pandemia niin kaikki on Jumalan hallinnassa. Voimme siis opetella luottamaan sekä jättämään itseni ja elämäni murheet kolmiyhteisen Jumalan haltuun. Hän kuitenkin kysyy myös sinulta:” Mitä sinä toivoisit, että elämääsi tapahtuu?”

Virve Pihlajamäki

diakoni

UT2020

Uuden testamentin käännös mobiilikäyttäjille on julkistettu

Suomen Pipliaseuran 2,5 vuotta kestänyt Uuden testamentin käännöstyö kreikankielisestä alkutekstistä suomeksi, mobiilikäyttäjille, on valmis. UT2020 julkaistaan torstaina 22.10.2020 Raamattu.fi-sivustolla sekä Piplia-sovelluksessa. Audioversio löytyy Piplia-sovelluksesta näyttelijä Krista Kososen lukemana. Lataa Piplia-sovellus puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

UT2020 julkistustilaisuus järjestetään poikkeusoloissa kutsuvierastilaisuutena Savoy-teatterissa 22.10. klo 12-13. Tilaisuus lähetetään kaikkien nähtäville livestriiminä Pipliaseuran Youtube-kanavalla.

Lue lisää käännöksestä evl.fi -sivulta.