SANA SINULLE 17.9.2020

Viime pyhän aiheena kirkkovuodessa oli kiitollisuus ja tämän päivän aamurukouksena on Psalmin kirjoittajan rukous.

Ps. 63:2–9 Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Pyhäkössä saan nähdä sinut, kokea sinun voimasi ja kirkkautesi. Suurempi kuin elämä on sinun armosi. Minun huuleni ylistävät sinua. Jumalani, minä kiitän sinua niin kauan kuin elän, minä turvaan sinuun, kohotan käteni sinun puoleesi. Sinä ravitset minut kuin parhaissa pidoissa, ja minä ylistän sinua riemuitsevin huulin. Minä ajattelen sinua levätessäni, sinä olet mielessäni yön hetkinä: sinä olet tullut avukseni, ja minä saan riemuita siipiesi suojassa. Koko voimallani minä tarraudun sinuun, ja sinun oikea kätesi tukee minua. Kunnia Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle, niin kuin oli alussa, nyt on ja aina, iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen. 

Minun oli joskus nuorempana vaikea ymmärtää miten voi olla kiitollinen jos asiat ovat huonolla tolalla. Olen kuitenkin saanut oppia, että kuten Psalmin kirjoittaja, niin minäkin saan iloita ja kiittää uskossa siitä mitä en näe, koe tai aisti. Odottaessa, ikävöidessä, janoisena, uupuneena erämaassa saan kiittää, vaikka olosuhteet eivät anna aihetta iloon ja riemuun. Uskossa saamme omistaa kaikki ne lupaukset jotka Jumala Sanassaan on meille antanut. 

Kiitos Jumala siitä, että saan levossa odottaa. Kun arki ja koko maailma tuntuu pysähtyneen, lepään sinun armosi varassa yhtä neuvottomana kuin kaikki muutkin, enkä kuitenkaan pelkää. Sillä sinun armosi ja rakkautesi kantavat sumuisenakin päivänä kaiken hämmennyksen keskellä. Sinä juotat janoiset ja virvoitat väsyneet. Kun oma viisauteni ei riitä, eikä touhuni auta, minä ylistän sinua kaikkivaltias Jumala! Sinun rakkautesi ja armosi ei järky ja sinun huolenpitosi ei horju. Minä kiitän sinua siitä, että saan olla pieni ihminen, jolla on suuri Jumala! Mitä neuvottomammaksi ja pienemmäksi minä käyn, sitä suuremman Jumalan minä opin tuntemaan. Kiitos! Aamen!

Jaana Kekkonen
Diakoniatyöntekijä
Mänttä-Vilppulan seurakunta