Sana Sinulle 19.11.2020

Minkä varaan panen elämäni?

Tähän aikaan viime vuonna olin Nepalissa, maassa missä asuin yli 30 vuotta. Tämän vuoden matka peruuntui koronan vuoksi. Korona eristyksien aikaan mieleen palasi Nepalin 10-vuotisen sisällissodan ulkonaliikkumiskiellot. Rauhan tultua ne muistuivat vain kuin uni. Nyt kevään korona rajoitukset ovat vain hämärä muisto. Mitä tästä opin? Kun poikkeaa tavanomaisesta, oivaltaa uutta ja arvostaa vanhaa. Oppii elämään nyt, tässä hetkessä. Tulevaisuus on epävarmaa, menneessä ei voi elää. Tyytyväisyys riippuukin siitä, kuinka kyvykäs on elämään nykyhetkessä. Jumalalla on vain nykyhetki. Meilläkin on vain nykyhetki.

Kriiseissä syntyy jotain hyvää, niin yhteisössä kuin yksilöissä. Arvomaailma kirkastui: Ihmisten kohtaamisesta tuli suurta juhlaa, yhteisestä ateriasta juhla-ateria, vapaudesta liikkua luonnossa ja kaupungissa huvittelua, vuodenaikojen vaihtelusta aarre. On kuin näkisi uusin silmin ruskan, kuulisi uusin korvin muuttolinnut ja jokainen kohtaaminen tuntuu merkitykselliseltä. Tätä on yksinkertaisuuden ilo. Pienet asiat olivatkin tärkeitä. Ensimmäinen jumalanpalvelus oli merkittävä hetki. Jumala oli läsnä monin tavoin ja monien ihmisten kautta, häntä ei pidättele mikään. Pääsiäinen vietettiin netin kautta. Jouluun valmistaudutaan aristelle.  Koko vuoden iskevin sanoma on: Älä pelkää! Kiitollisuus on vallitseva tunne.

Hyvää teki tämä pysähdys ja hiljentyminen vuoden 2020 matkalla. Paljon se rohkaisi miettimään omia arvoja, ottamaan etäisyyttä ja pohtimaan oman elämän suorittamiskierrettä. Tuemme myös maita, missä korona yhä jyllää. On hyvä kuulla, kuinka myös Nepalissa Suomen Lähetysseuran kumppanijärjestöt jakoivat 25 kg säkkejä riisiä, suolaa, öljyä ja linssejä, hygieniatuotteita, maskeja ja radioita sadoille vammaisille. Viesti näkövammaisilta oli heidän kokemus, ettei heitä olla unohdettu eikä hylätty. Jokainen on arvokas, tärkeä ja ainutlaatuinen, Jumalan kuva. Tarvitsemme toisiamme lähellä ja kaukana.

Siis minkä varaan rakennamme? Nepalimies antoi viestissään Jesajan kirjan 30:15 sanan: Luottamus Jumalaan on teidän väkevyytenne!

Kirsti Kirjavainen, syntyisin Kolhosta

Mänttä-Vilppulan seurakunnan entinen nimikkolähetti

UT2020

Uuden testamentin käännös mobiilikäyttäjille on julkistettu

Suomen Pipliaseuran 2,5 vuotta kestänyt Uuden testamentin käännöstyö kreikankielisestä alkutekstistä suomeksi, mobiilikäyttäjille, on valmis. UT2020 julkaistaan torstaina 22.10.2020 Raamattu.fi-sivustolla sekä Piplia-sovelluksessa. Audioversio löytyy Piplia-sovelluksesta näyttelijä Krista Kososen lukemana. Lataa Piplia-sovellus puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

UT2020 julkistustilaisuus järjestetään poikkeusoloissa kutsuvierastilaisuutena Savoy-teatterissa 22.10. klo 12-13. Tilaisuus lähetetään kaikkien nähtäville livestriiminä Pipliaseuran Youtube-kanavalla.

Lue lisää käännöksestä evl.fi -sivulta.

Tumma, lyhyttukkainen, silmälasipäinen nainen katsoo hymyillen kameraan. Sisätilassa, kukkia ympärillä.
Kirsti Kirjavainen