Sana Sinulle 14.1.2022

Häät Kaanaassa

Olen kerran saanut olla mukana Kaanaan häissä. Morsian oli kaunis ja sulhanen oli komea ja morsiamen isä oli avokätinen. Niissä häissä kiitettiin morsiamen isää hyvästä viinistä, jota riitti koko illaksi. Vaikka suuri väkijoukko juopui, eivät karahvit tyhjentyneet vaan täyttyivät aina uudelleen ja uudelleen täydellisestä viinistä. Niissä häissä palvelijat tiesivät mitä viiniä karahveihin kaatoivat.

Näissä häissä Jeesus oli mukana rukouksissa, musiikissa ja Raamatun sanassa ja tapahtui n. 2000 vuotta niistä Kaanaan häistä mistä Raamatussa puhutaan Johanneksen evankeliumissa luvussa 2:1-11. Näissä häissä Jeesus ei ollut muuttamassa vettä viiniksi vaan siunaamassa uutta avioparia elämän tielle. Näissä häissä Kristus oli siunaamassa avioparia ja antamassa heille uskoa, rakkautta ja luottamusta seurata häntä elämän arjessa, juhlassa ja vastoinkäymisissä. Itse sain olla Kristuksen välikätenä, pappina, siunaamassa tätä avioliittoa Teiskon kirkossa. Kaanaan häissä, Teiskon Kaanaassa siis, Kristus oli lupauksensa mukaan kanssamme, ”Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään Matt 18:20.”

Raamatun kertomuksen mukaisessa Kaanaan häissä Jeesus teki ensimmäisen ihmetekonsa, joka todisti hänen Jumaluuttaan. Jumaluuden, joka on aina läsnä, kun häntä rukoilemme hänen nimissään. Tuon ihmeteon Jeesus teki, jotta uskoisimme. Jotta uskoisimme hänen olevan se seimeen syntynyt poikavauva, josta enkelit kertoivat ja josta Jesaja kirjoitti noin tuhat vuotta ennen Jeesuksen syntymää. Se poikavauva, joka toisi meille pelastuksen ja vapahduksen. Tuon ihmeteon Jeesus teki, jotta uskoisimme hänen olevan Jumalan poika.

Oikein hyvää alkanutta vuotta teille hyvät lukijat. Vuoden alussa tehdään monesti hyviä päätöksiä. Laihdutetaan, ulkoillaan, pidetään tipatonta tammikuuta. Miten jos tänä vuonna alkaisitkin rukoilla päivittäin, lukea Raamattua päivittäin, tai vaikka meditoida Katekismuksen tekstejä, märehtiä niin kuin Luther meitä on opettanut, päivittäin.

Siunattua alkanutta vuotta teille kaikille!

Saila Munukka, kirkkoherra

Mänttä-Vilppulan seurakunta

UT2020

Uuden testamentin käännös mobiilikäyttäjille on julkistettu

Suomen Pipliaseuran 2,5 vuotta kestänyt Uuden testamentin käännöstyö kreikankielisestä alkutekstistä suomeksi, mobiilikäyttäjille, on valmis. UT2020 julkaistaan torstaina 22.10.2020 Raamattu.fi-sivustolla sekä Piplia-sovelluksessa. Audioversio löytyy Piplia-sovelluksesta näyttelijä Krista Kososen lukemana. Lataa Piplia-sovellus puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

UT2020 julkistustilaisuus järjestetään poikkeusoloissa kutsuvierastilaisuutena Savoy-teatterissa 22.10. klo 12-13. Tilaisuus lähetetään kaikkien nähtäville livestriiminä Pipliaseuran Youtube-kanavalla.

Lue lisää käännöksestä evl.fi -sivulta.