Sana Sinulle 11.2.2021

 

Totuus?

Ihmiseen on sisäänrakennettu taju hyvästä ja pahasta. Oikeasta ja väärästä. Omatunto voi syyttää ihmistä. Jokainen tahtoo, että häntä kohdellaan hyvin. Monet kokevat olevansa vastuussa elämästään korkeammalle voimalle. Se johdattaa pohtimaan suuria kysymyksiä. Tähän liittyy moraalinen jumalatodistus: 1) Jos Jumalaa ei ole, ei ole objektiivisia arvoja ja velvollisuuksia. 2) On objektiivisia arvoja ja velvollisuuksia. 3) Päättely kertoo: Jumala on. Mutta ei kerro kuka ja millainen Hän on.

Mitä on totuus? Totesi eräs roomalainen maaherra Pontius Pilatus. Hän ilmaisi välinpitämätöntä asennetta hengellistä totuus-kysymystä kohtaan. Nykypäivänä moni ajattelee, että vastauksia suuriin kysymyksiin ei ole. Siksi ei voi tietää mikä on totta hengellisissä asioissa. Myöskään oikean ja väärän, hyvän ja pahan, suhteen ei ole mitään lopullista tietoa tai normatiivista totuutta. On vain eri aikakausina ja eri kulttuureissa enemmistön hyvänä tai huonona pitämiä asioita: yhteisiin sopimuksiin tai tieteeseen vetoamista. 

Kristinusko ei opeta näin. Apostolinen kristinusko opettaa varmoja totuuksia. (2. Tim. 3:16) Niin hengellisistä asioista kuin hyvän ja pahan teemoista. Ei toki kaikista asioista. Mutta asioista, jotka Raamatussa on ilmoitettu, ja myös nykyaikaan tarkoitettu. 

Toki Raamatun hyväksyminen totuuden lähteeksi edellyttää omakohtaista kristillistä uskoa. Usein ihminen etsii elämäänsä syvää merkitystä, mutta vääristä paikoista. Jumala etsii ihmistä. Hän tahtoo löytää eksyneet ja kadonneet. Oman elämänsä rikkomuksista, virheistä ja mokista ihminen usein on tietoinen. Raamattukin ihmisen syyllisyyden toteaa. Onneksi sen pääasia on kertoa hyvä Jeesus-sanoma. 

Hyvä lukija! Jumala rakastaa Sinua. (Joh. 3:16) Jeesus Kristus antaa synnit anteeksi. Aivan varmasti. Turvaa Häneen. 

Hengellisiä asioita on hyvä pohtia. Kehotan lukemaan Raamattua ja rukoilemaan. Kristinusko kestää vaikeimmatkin kysymykset. Vastauksia löytyy.

 

Pauli Selkee

kappalainen

Mänttä-Vilppulan seurakunta

UT2020

Uuden testamentin käännös mobiilikäyttäjille on julkistettu

Suomen Pipliaseuran 2,5 vuotta kestänyt Uuden testamentin käännöstyö kreikankielisestä alkutekstistä suomeksi, mobiilikäyttäjille, on valmis. UT2020 julkaistaan torstaina 22.10.2020 Raamattu.fi-sivustolla sekä Piplia-sovelluksessa. Audioversio löytyy Piplia-sovelluksesta näyttelijä Krista Kososen lukemana. Lataa Piplia-sovellus puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

UT2020 julkistustilaisuus järjestetään poikkeusoloissa kutsuvierastilaisuutena Savoy-teatterissa 22.10. klo 12-13. Tilaisuus lähetetään kaikkien nähtäville livestriiminä Pipliaseuran Youtube-kanavalla.

Lue lisää käännöksestä evl.fi -sivulta.