Sana Sinulle 19.3.2020

Muuttuvan maailman keskellä

Maailma muuttuu. Tämän jo hieman kuluneelta kuulostavan lausahduksen paikkansapitävyyden olemme todenneet viime aikojen uutisia seuratessa. Muutos voi olla tervetullutta ja innolla odotettua, ehkä pitkäjänteisen vaivannäön tulosta. Toisinaan se kuitenkin saattaa olla valinnoistamme riippumatonta ja väistämätöntä.

Näin on tänään ja on aina ollut, kautta aikojen ennen meitä. Muuttuvan, jopa arvaamattomalla tavalla muuttuvan maailman keskellä Dietrich Bonhoeffer on runoillut virteen 600 seuraavasti:

”Hyvyyden voiman uskollinen suoja
piirittää meitä, kuinka käyneekin.
Illasta aamuun kanssamme on Luoja.
Häneltä saamme huomispäivänkin.”

Niin odotettujen kuin ennalta arvaamattomienkin muutosten keskellä, ilon ja rauhan antaa kaikkivaltias Jumala. Hän on muuttumaton, tänään sama kuin eilenkin, se sama järkähtämätön kallio jonka rakkauden suojissa saamme olla kaikenlaisina päivinä. Vaikka kävisikin niin että iltauutisten äärellä tuntee itsensä pieneksi tai voimattomaksi, tulisi silti muistaa, että Jumala voi puuttua sekä oman elämämme että maailman tapahtumien kulkuun. Siksi jokaisella rukouksellamme on merkitystä. Haluan rohkaista sekä itseäni että Sinua rukoilemaan tänä paastonaikana tavallista enemmän. Jumalalta ei mene lyhkäisinkään rukous ohi korvien.

Kevät tuo mukanaan suuren muutoksen omaan elämääni, kun siirryn kanttorin tehtäviin Jyväskylän seurakuntaan. Haluan lausua sydämelliset kiitokset ajastani Mänttä-Vilppulan seurakunnassa niin seurakuntalaisille kuin työtovereillekin. Kiitos hyvästä yhteydestä ja ystävyydestä. Sama yhteinen työ jatkuu ja tavoite pysyy, vaikka omalta osaltani ympäristö vaihtuu.

Kiitollisin ja siunaavin ajatuksin,

Hanna Penttinen
Mänttä-Vilppulan seurakunta

Tummatukkainen, silmälasipäinen nainen hymyilee iloisesti kameralle.
Hanna Penttinen, Mänttä-Vilppulan seurakunnan kanttori vielä hetken