Tervehdys sinulle, rippikoululaisen vanhempi!

Olipa kysymyksessä esikoisen tai perheen kuopuksen ripari, on yksi jälkikasvusta astumassa harppauksen kohti ison ihmisen elämää. Rippikouluikäinen nuori tuo taloon monenlaista elämää, niin teille kotiin kuin meille seurakuntaankin.

Muistat varmasti päivän, josta on nyt kulunut noin viisitoista vuotta. Perheeseen syntyi uusi elämä ja pian tuon elämän kantaja puettiin valkoisiin ja vietettiin kastejuhlaa. Kuinka nopeasti aika kuluukaan! Vielä muutama vuosi, ja hän hyppää pesästä pois, ainakin lähes aikuisena miehenä tai naisena.

Tänä vuonna on rippikoulun, kasteopetuksen intensiivijakson aika. Ripari kulkee muun elämän mukana vuoden alusta alkaen ja huipentuu kesällä leiriin ja konfirmaatiojuhlaan. Matkan varrella pohditaan monenlaisia kysymyksiä yksin ja yhdessä toisten nuorten kanssa ja kukin luotaa tavallaan asioitaan myös vanhempiensa kautta.

Kysymys ja vastaus osio;

Miten leirit toteutetaan? Leirit toteutetaan heinäkuussa normaalista, mutta huomioimme koronan rajoitukset.

Onko rippikoulussa vierailupäivää? Leirillä ei ole vierailupäivää.

Miten riparipassin käynnit voi käydä koronan aikana? Jumalanpalvelukset katsotaan seurakunnan nettisivuilta olevan linkin kautta. Nuori ilmoittaa itsensä läsnäolevaksi. Laittaa messun jälkeen työntekijälle viestiä, missä kertoo päivänteeman eli mikä oli jumalanpalveluksen aihe, virret, kuka oli pappina, kanttorina, mistä pappi saarnasi.

Voiko vanhempi kerätä yhden jumalanpalveluksen merkinnän koronan aikana katsomassa yhdessä nuoren kanssa jumalanpalveluksen? Koronan aikana nuoren täytyy kerätä itsenäisesti jumalanpalveluksen merkinnän.