Tervehdys sinulle, rippikoululaisen vanhempi!

Olipa kysymyksessä esikoisen tai perheen kuopuksen ripari, on yksi jälkikasvusta astumassa harppauksen kohti ison ihmisen elämää. Rippikouluikäinen nuori tuo taloon monenlaista elämää, niin teille kotiin kuin meille seurakuntaankin.

Muistat varmasti päivän, josta on nyt kulunut noin viisitoista vuotta. Perheeseen syntyi uusi elämä ja pian tuon elämän kantaja puettiin valkoisiin ja vietettiin kastejuhlaa. Kuinka nopeasti aika kuluukaan! Vielä muutama vuosi, ja hän hyppää pesästä pois, ainakin lähes aikuisena miehenä tai naisena.

Tänä vuonna on rippikoulun, kasteopetuksen intensiivijakson aika. Ripari kulkee muun elämän mukana vuoden alusta alkaen ja huipentuu kesällä leiriin ja konfirmaatiojuhlaan. Matkan varrella pohditaan monenlaisia kysymyksiä yksin ja yhdessä toisten nuorten kanssa ja kukin luotaa tavallaan asioitaan myös vanhempiensa kautta.

Kysymyksiä ja vastauksia vanhemmille;

- Miksi kutsumme vanhempia aktiiviseen rooliin rippikoulun osalta (rippikoulun aloittava iltakirkko, vanhempainvartit)? Rippikoulu on nuorelle tärkeä elämänvaihe ja siten koskettaa koko perheen elämää alkukokoontumisista konfirmaatioon asti. Haluamme pitää kotiväkeä myös kartalla, missä rippikoulun osalta mennään. Koemme tekevämme kasvatustyötä yhdessä kotien kanssa, ja siksi muutamissa käänteissä kutsumme huoltajia mukaan. Kutsuilla haluamme osoittaa myös avoimuutta. Huoltajilla on oikeus tietää, millaista rippikoulussa on ja millaisin periaattein rippikouluja toteutetaan seurakunnassamme.

(päivitetty 25.1.2022)