Rippikoulu - huippujuttu

Rippikoulu on yksi nuoren elämän ikimuistoisimpia ajanjaksoja. Eikä ihme, sillä tämä noin puoli vuotta kestävä tutkimusmatka pitää sisällään paljon ja monenlaista. Rippikoulun aikana oppii tuntemaan itseään, Jumalaa ja elämää entistä paremmin. Rippikoulu on askeleiden ottamista kohti aikuistumista. Hauskanpito ja yhteisöllisyys liittyvät olennaisesti monien muistoihin rippikouluajasta.

Valtaosalle rippikoulu on sen uskon syventämistä, johon on lapsena kasteen kautta tullut osalliseksi. Mikäli et ole vielä kastettu, tulee rippikoulusta aika, jolloin saat tutustua uskon ihmeellisyyksiin ja rippikoulun lopulla päättää, haluatko tulla kastetuksi. Kummassakin tapauksessa rippikoulu päättyy konfirmaatioon - yhteiseen isoon juhlapäivään.

Rippikoulussa tutustutaan muun muassa seurakuntaan, kristinuskon keskeisiin teemoihin, hartauselämään ja Raamattuun. Tilaa on myös kaikelle pohdinnalle, elämästä ja ihmisenä olemisesta, mikä juuri sinua itseäsi askarruttaa. Tiedollisen oppimisen rinnalla vähintään yhtä tärkeää on, että löydät oman paikan seurakunnasta ja sinulle luontevan tavan elää kristittynä tässä maailmassa.

Mikäli rippikoulua ei ole käynyt nuorena, sen voi suorittaa myös aikuisena. Aikuisrippikoulu räätälöidään, sisältöjen, toteutustapojen sekä aikataulun suhteen yksilöllisesti. Aikuisrippikoulussa saat papin hengelliseksi matkakumppaniksi.

Rippikouluun ilmoittautuminen

Vuoden 2020 rippikouluihin ilmoittautuminen päättyy 13.11- Vuoden 2020 rippikouluhin ilmoittaudutaan sähköisesti. Ilmoittautumislomake on nyt auki. Saat tekstiviestin, kun ilmoittautuminen on tullut työntekijälle asti. Tällä varmistamme, että jokainen ilmoittautuminen on saapunut perille eikä jäänyt Internetin ihmeelliseen maailmaan.

Koulujen rippikoulu-infojen jälkeen materiaalia saa tiedustella Mänttä-Vilppulan kirkkoherranvirastosta sekä suoraa rippikouluista vastaavilta työntekijöiltä.

Nuorteniltamerkintöjä saa alkaa kerätä välittömästi rippikoulupassin saatuaan. Jumalanpalvelusmerkintöjä saa kerätä oman rippikouluryhmän startti-jumalanpalveluksen jälkeen.

Tiedot rippikouluryhmistä postitetaan marras-joulukuun taitteessa.                                                                                                       Jälki-ilmoittautuminen rippikouluun; Rippikouluihin voi ilmoittautua myös myöhemmin. Mikäli halaut ilmoittautumisajan jälkeen ilmoittautua rippikouluun. ota yhteyttä rippikoulutyön vastaavaan pappiin Matti Kivilahteen puh. 044 75 03 605.

Elänne-järven rannalla, leirin viimeisenä iltana
Viimeinen ilta leirillä