Tiedote 15.1.2021

Hei hyvä rippikoululainen ja kotiväki!

Korona-tilanteesta johtuen rippikoulupassin merkintöjä ei ole pystynyt kunnolla vielä keräämään. Tilanteet muuttuvat kevättalven mittaan varmasti, ja luulen, että elämme koko kevään enemmän ja vähemmän rajoitusten kanssa.

Tässä ohjeet, miten rippikoulumerkintöjä kerätään näissä vallitsevissa olosuhteissa. Nämä ovat voimassa toistaiseksi.

Jumalanpalvelusmerkintä:

Aina kun jumalanpalveluksiin saa saapua paikalle, merkinnät haetaan kirkosta. Muulloin merkinnän saa seuraamalla jumalanpalvelus-striimiä seurakunnan facebook-seinältä. Lähetystä pystyy seuraamaan, vaikkei olisi käyttäjätunnusta palveluun.

Jumalanpalveluksen aluksi kannattaa kommenttikenttään kommentoida mukanaolonsa vaikka heiluttelu-emojilla. Ole mukana lähetyksen alusta loppuun ja kerää vastaukset neljään alla mainittuun kysymykseen. Jumiksen loputtua pistä sitä seuraavan tunnin aikana vastaukset kysymyksiin WhatsApp-viestillä ryhmäsi työntekijälle (esim. jos jumis loppuu klo 11 niin ennen klo12). Kun työntekijä kuittaa viestin saaduksi, se vastaa kohdallasi merkintää. Huomioi, että kuittaus saattaa tulla vasta maanantaina, älä ole siis huolissasi, jos ei tule heti vastausviestiä.

Striimatuista jumalanpalveluksista ei voi saada tupla-merkintää.

Rippikouluryhmä 2 – viestit Jaanalle (044 750 3631)

Rippikouluryhmä 3 – viestit Matti K. (044 750 3605) 25.1- nämä viestit Jaanalle puh.044 75 03 631 ps. Matti K. on lomalla 25.1-16.2.2021

Rippikouluryhmä 4 – viestit Matti H. (044 750 3630)

Kysymykset:

Synnintunnustuksen numero

Kerro lyhyesti, mistä evankeliumi kertoi

Isä meidän –rukouksen lausuja

Mikä oli viimeinen asia, mitä tapahtui jumalanpalveluksessa

Muista mainita viestissä oma nimesi!

Nuortenillat:

Nuorteniltoja järjestetään kymmenen hengen pienryhmäkokoontumisina. Iltoihin on ennakkoilmoittautuminen, joka alkaa aina edellisenä päivänä klo 9.30 (esim. torstain nuorteniltaan voi ilmoittautua keskiviikkoaamusta alkaen). KAIKKI ilmoittautumiset ottaa WhatsApp-viestein vastaan nuorisotyönohjaaja Matti Hjelt (044 750 3630). Mainitse ilmoittautuessasi oma nimesi ja oman ripariryhmäsi numero.

Mäntässä järjestetään samana iltana 2-3 pienryhmää yhtäaikaisesti. Vilppulassa 1-2. Kolhossa on aina yksi ryhmä kerrallaan. On tärkeää, että saavut juuri siihen ryhmään, joka on sinulle ilmoittautumisen yhteydessä mainittu. On sanomattakin selvää, että nuorteniltaan tullaan vain terveenä. Lisäksi meillä on maskiedellytys (jos ei ole omaa maskia, niin nuortenillassa on maskeja jaossa).

Merkintöjä kannattaa alkaa kerätä tästä alkaen tasaiseen tahtiin, ettei keväällä tule kiire. Täyteen kerätty rippikoulupassi kun on edellytys leirijaksolle saapumiselle.

päivitetty 21.1.2021 klo 16.13

Rippikoulu - huippujuttu

Rippikoulu on yksi nuoren elämän ikimuistoisimpia ajanjaksoja. Eikä ihme, sillä tämä noin puoli vuotta kestävä tutkimusmatka pitää sisällään paljon ja monenlaista. Rippikoulun aikana oppii tuntemaan itseään, Jumalaa ja elämää entistä paremmin. Rippikoulu on askeleiden ottamista kohti aikuistumista. Hauskanpito ja yhteisöllisyys liittyvät olennaisesti monien muistoihin rippikouluajasta.

Valtaosalle rippikoulu on sen uskon syventämistä, johon on lapsena kasteen kautta tullut osalliseksi. Mikäli et ole vielä kastettu, tulee rippikoulusta aika, jolloin saat tutustua uskon ihmeellisyyksiin ja rippikoulun lopulla päättää, haluatko tulla kastetuksi. Kummassakin tapauksessa rippikoulu päättyy konfirmaatioon - yhteiseen isoon juhlapäivään.

Rippikoulussa tutustutaan muun muassa seurakuntaan, kristinuskon keskeisiin teemoihin, hartauselämään ja Raamattuun. Tilaa on myös kaikelle pohdinnalle, elämästä ja ihmisenä olemisesta, mikä juuri sinua itseäsi askarruttaa. Tiedollisen oppimisen rinnalla vähintään yhtä tärkeää on, että löydät oman paikan seurakunnasta ja sinulle luontevan tavan elää kristittynä tässä maailmassa.

Mikäli rippikoulua ei ole käynyt nuorena, sen voi suorittaa myös aikuisena. Aikuisrippikoulu räätälöidään, sisältöjen, toteutustapojen sekä aikataulun suhteen yksilöllisesti. Aikuisrippikoulussa saat papin hengelliseksi matkakumppaniksi.

Rippikouluun ilmoittautuminen on PÄÄTTYNYT!

Rippikouluun voi jälki-ilmoittautua ottamalla yhteyttä Matti Kivilahteen puh. 044 75 03 605 tai matti.kivilahti@evl.fi Seurakunta ei pysty lupaamaan ilmoittautumisen jälkeen leiripainotteista rippikoulua paikkaa.

Ykstyisen rippikouluun on mahdollista päästä ympäri vuoden. Yksityisestä rippikoulusta voi olla yhteydessä seurakunnan pappeihin.

Elänne-järven rannalla, leirin viimeisenä iltana
Viimeinen ilta leirillä