Rippikoulu - huippujuttu

Rippikoulu on yksi nuoren elämän ikimuistoisimpia ajanjaksoja. Eikä ihme, sillä tämä noin puoli vuotta kestävä tutkimusmatka pitää sisällään paljon ja monenlaista. Rippikoulun aikana oppii tuntemaan itseään, Jumalaa ja elämää entistä paremmin. Rippikoulu on askeleiden ottamista kohti aikuistumista. Hauskanpito ja yhteisöllisyys liittyvät olennaisesti monien muistoihin rippikouluajasta.

Valtaosalle rippikoulu on sen uskon syventämistä, johon on lapsena kasteen kautta tullut osalliseksi. Mikäli et ole vielä kastettu, tulee rippikoulusta aika, jolloin saat tutustua uskon ihmeellisyyksiin ja rippikoulun lopulla päättää, haluatko tulla kastetuksi. Kummassakin tapauksessa rippikoulu päättyy konfirmaatioon - yhteiseen isoon juhlapäivään.

Rippikoulussa tutustutaan muun muassa seurakuntaan, kristinuskon keskeisiin teemoihin, hartauselämään ja Raamattuun. Tilaa on myös kaikelle pohdinnalle, elämästä ja ihmisenä olemisesta, mikä juuri sinua itseäsi askarruttaa. Tiedollisen oppimisen rinnalla vähintään yhtä tärkeää on, että löydät oman paikan seurakunnasta ja sinulle luontevan tavan elää kristittynä tässä maailmassa.

Mikäli rippikoulua ei ole käynyt nuorena, sen voi suorittaa myös aikuisena. Aikuisrippikoulu räätälöidään, sisältöjen, toteutustapojen sekä aikataulun suhteen yksilöllisesti. Aikuisrippikoulussa saat papin hengelliseksi matkakumppaniksi.

Elänne-järven rannalla, leirin viimeisenä iltana
Viimeinen ilta leirillä