Diakoniatyöntekijät ovat sinua varten

Elämme tällä hetkellä uudenlaista normaalia mutta tämänkin keskellä diakonia pyrkii auttamaan ihmisiä hädän ja kärsimyksen keskellä sekä antamaan heille toivon näkökulman. Diakonia pyrkii rohkaisemaan ihmisiä, jotta yhä suurempi joukko voisi omassa elämässään elää todeksi lähimmäisen rakkautta. Diakonian kulmakivenä on kristillinen lähimmäisen rakkaus. Työmme lähtökohtana ovat toisen ihmisen kunnioittaminen, erilaisuuden hyväksyminen ja välittäminen.

Diakoniatyöhön kuuluvat mm. ihmisten kohtaaminen, kotikäynnit, vankilatyö, laitosvierailut, retket, leirit, rovastikunnalliset tapahtumat eri vammaisryhmille, juhlat ja kirkkopyhät, sekä Yhteisvastuukeräys yhteistyönä seurakunnan muiden työalojen kanssa.

Teemme yhteistyötä mm. työttömien, kehitysvammaisten, mielenterveyskuntoutujien, omaishoitajien, päihdeongelmaisten ja taloudellisissa vaikeuksissa olevien kanssa, sekä kannustamme seurakuntalaisia ottamaan entistä suurempaa vastuuta vaikeuksissa olevista lähimmäisistä.

Diakoniatyöntekijän tavoittaa maanantaisin Mänttä-Vilppulan kaupungin asiointipisteeltä klo 9.00 - 12.00 ja 13.00 - 15.00. Soita edellisellä viikolla ja varaa aika. Voit myös lähettää sähköpostia.

Tarvittaessa keskusteluapua voit olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Sovimme keskusteluajat erikseen sinun tarpeittesi mukaan.

Diakoniatyöntekijämme Jaana Kekkosen ja Virve Pihlajamäen saat parhaiten kiinni sähköpostilla jaana.kekkonen@evl.fi tai virve.pihlajamaki@evl.fi. Kerro sähköpostissa elämäntilanteestasi ja mitä tukea toivot meiltä.

Voit myös soittaa, mutta valitettavasti emme aina pysty vastaamaan puhelimeen. Jätä kuitenkin vastaajaviestiin nimesi ja puhelinumerosi. Pyrimme soittamaan takaisin mahdollisimman pian. Jaanan tavoittaa puhelinnumerosta 044 7503623  ja Virven puhelinnumerosta 044 7503622.

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Kuvassa Jaana ja Virve, säkkituolit, Virve näyttää ok merkkiä. Diakoniatyöntekijät istuvat säkkituoleilla
Diakoniatyöntekijät Jaana ja Virve