Diakoniatyöntekijät ovat sinua varten

Diakoniatyöntekijät ja  diakonia pyrkii auttamaan ihmisiä hädän ja kärsimyksen keskellä sekä antamaan heille toivon näkökulman. Diakonia pyrkii rohkaisemaan ihmisiä, jotta yhä suurempi joukko voisi omassa elämässään elää todeksi lähimmäisen rakkautta. Diakonian kulmakivenä on kristillinen lähimmäisen rakkaus. Työmme lähtökohtana ovat toisen ihmisen kunnioittaminen, erilaisuuden hyväksyminen ja välittäminen.

Diakoniatyöhön kuuluvat mm. ihmisten kohtaaminen, kotikäynnit, vankilatyö, laitosvierailut, retket, leirit, rovastikunnalliset tapahtumat eri vammaisryhmille, juhlat ja kirkkopyhät, sekä Yhteisvastuukeräys yhteistyönä seurakunnan muiden työalojen kanssa.

Teemme yhteistyötä mm. työttömien, kehitysvammaisten, mielenterveyskuntoutujien, omaishoitajien, päihdeongelmaisten ja taloudellisissa vaikeuksissa olevien kanssa, sekä kannustamme seurakuntalaisia ottamaan entistä suurempaa vastuuta vaikeuksissa olevista lähimmäisistä.

Jos tarvitset keskusteluapua, voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihimme. Sovimme keskusteluajat erikseen sinun tarpeittesi mukaan.

Diakoniatyöntekijämme saat parhaiten kiinni sähköpostilla. Kerro sähköpostissa elämäntilanteestasi ja mitä tukea toivot meiltä.

Voit myös soittaa, mutta valitettavasti emme aina pysty vastaamaan puhelimeen. Jätä kuitenkin vastaajaviestiin nimesi ja puhelinumerosi. Pyrimme soittamaan takaisin mahdollisimman pian. 

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Kuvassa Jaana ja Virve, säkkituolit, Virve näyttää ok merkkiä. Diakoniatyöntekijät istuvat säkkituoleilla
Diakoniatyöntekijät Jaana ja Virve