Diakoniatyöntekijät ovat sinua varten

Elämme tällä hetkellä uudenlaista normaalia mutta tämänkin keskellä diakonia pyrkii auttamaan ihmisiä hädän ja kärsimyksen keskellä sekä antamaan heille toivon näkökulman. Diakonia pyrkii rohkaisemaan ihmisiä, jotta yhä suurempi joukko voisi omassa elämässään elää todeksi lähimmäisen rakkautta. Diakonian kulmakivenä on kristillinen lähimmäisen rakkaus. Työmme lähtökohtana ovat toisen ihmisen kunnioittaminen, erilaisuuden hyväksyminen ja välittäminen.

Diakoniatyöhön kuuluvat mm. ihmisten kohtaaminen, kotikäynnit, vankilatyö, laitosvierailut, retket, leirit, rovastikunnalliset tapahtumat eri vammaisryhmille, juhlat ja kirkkopyhät, sekä Yhteisvastuukeräys yhteistyönä seurakunnan muiden työalojen kanssa.

Teemme yhteistyötä mm. työttömien, kehitysvammaisten, mielenterveyskuntoutujien, omaishoitajien, päihdeongelmaisten ja taloudellisissa vaikeuksissa olevien kanssa. Sekä kannustamme seurakuntalaisia ottamaan entistä suurempaa vastuuta vaikeuksissa olevista lähimmäisistä.

Covid-19 tilanteen vuoksi emme voi kohdata ihmisiä kasvoista kasvoihin mutta pyrimme olemaan arjessasi mukana kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Diakoniatyöntekijämme Jaanan Kekkosen ja Virve Pihlajamäen saat parhaiten kiinni sähköpostilla jaana.kekkonen@evl.fi tai virve.pihlajamaki@evl.fi. Kerro sähköpostissa eläämäntilanteestasi ja mitä tukea toivot meiltä.

Voit myös soittaa mutta valitettavasti emme aina pysty vastaamaan puhelimeen mutta jättämällä vastaaja viestiin nimesi ja puhelinumerosi pyrimme soittamaan takasin mahdollisimman pian. Jaanan tavoittaa puhelinnumerosta 044 7503623  ja Virven puhelinnumerosta 044 7503622.

Mänttä – Vilppulan seurakunnan Diakoniatyön  jouluavustukset

Jouluna 2020 jouluavustuksia voi hakea diakoniatyöltä taloudellisin perustein. Lähetä sähköpostia tai käsin kirjoitettu kirje Mänttä-Vilppulan seurakunnan diakoniatyöntekijöille pe 11.12.2020 mennessä.

Kerro omin sanoin taloudellinen tilanteesi sekä tulojesi sekä menojesi erotus. Jos olet toimeentulotuen asiakas niin liitä kyseiseen selvitykseen myös viimeisin toimeentulotukipäätöksesi.

Liitä tietoihin puhelinnumerosi, johon voimme soittaa päätöksen tehtyämme.

Sähköpostia voit laittaa ositteisiin:

jaana.kekkonen@evl.fi tai virve.pihlajamaki@evl.fi

Kirje: Mänttä –Vilppulan seurakunta, Diakoniatyö, Kirkkokatu 6, 35800 Mänttä

Siunattua joulun aikaa toivoo Mänttä-Vilppulan seurakunnan diakoniatyöntekijät

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Ikä-ihmisten syntymäpäivät

Valitettvasti emme voi tänä vuonna juhlia ikä-ihmisten syntymäpäiviä mutta tulemme lähettämään kaikille tänä vuonna pyöreitä täyttäville ikä-ihmisille onnittelukirjeen ja pienen lahjan. Toiveissa on, että vuonna 2021 voisimme juhlia isosti kaikkia ikä-ihmisiä.

Kuvassa Jaana ja Virve, säkkituolit, Virve näyttää ok merkkiä. Diakoniatyöntekijät istuvat säkkituoleilla
Diakoniatyöntekijät Jaana ja Virve