Diakoniatyöntekijät ovat sinua varten

Diakoniatyöntekijät ja  diakonia pyrkii auttamaan ihmisiä hädän ja kärsimyksen keskellä sekä antamaan heille toivon näkökulman. Diakonia pyrkii rohkaisemaan ihmisiä, jotta yhä suurempi joukko voisi omassa elämässään elää todeksi lähimmäisen rakkautta. Diakonian kulmakivenä on kristillinen lähimmäisen rakkaus. Työmme lähtökohtana ovat toisen ihmisen kunnioittaminen, erilaisuuden hyväksyminen ja välittäminen.

Diakoniatyöhön kuuluvat mm. ihmisten kohtaaminen, kotikäynnit, vankilatyö, laitosvierailut, retket, leirit, rovastikunnalliset tapahtumat eri vammaisryhmille, juhlat ja kirkkopyhät, sekä Yhteisvastuukeräys yhteistyönä seurakunnan muiden työalojen kanssa.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Teemme yhteistyötä mm. työttömien, kehitysvammaisten, mielenterveyskuntoutujien, omaishoitajien, päihdeongelmaisten ja taloudellisissa vaikeuksissa olevien kanssa, sekä kannustamme seurakuntalaisia ottamaan entistä suurempaa vastuuta vaikeuksissa olevista lähimmäisistä.

Keskusteluapua

Jos tarvitset keskusteluapua, voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihimme. Sovimme keskusteluajat erikseen sinun tarpeittesi mukaan. Diakoniatyöntekijämme saat parhaiten kiinni sähköpostilla. Kerro sähköpostissa elämäntilanteestasi ja mitä tukea toivot meiltä. Voit myös soittaa, mutta valitettavasti emme aina pysty vastaamaan puhelimeen. Jätä kuitenkin vastaajaviestiin nimesi ja puhelinumerosi. Pyrimme soittamaan takaisin mahdollisimman pian. 

Kun kohdallesi on osunut taloudellista ahdinkoa, työttömyyttä, ihmissuhdevaikeuksia, surua tai muita huolia, sinun ei tarvitse kantaa yksin taakkaasi. Kun haluat keskustella huolistasi, työstää elämäntilannettasi tai etsiä yhdessä ratkaisuja arjen ongelmiin, voit ottaa yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijään tai pappiin. 

Arjen ongelmat

Mieltä voivat järkyttää monenlaiset yllättävät tapahtumat. Tukea vaikeaan tilanteeseen saa esimerkiksi seurakunnan diakoniatyötekijöiltä tai papeilta. 

Apua elämän kriiseihin

Kuvassa Jaana ja Virve, säkkituolit, Virve näyttää ok merkkiä. Diakoniatyöntekijät istuvat säkkituoleilla
Diakoniatyöntekijät Jaana ja Virve