Urkutapit

Mänttä-Vilppula on vireä kulttuuri- ja taitekaupunki. Seurakunnassa musiikkityö on monipuolinen. Olemme jatkuvassa yhteistyössä koko kaupungin musiikki-, kulttuuri- ja taidetahojen kanssa.

Seurakunnan musiikkitoiminnassa on mukana kahden kanttorin lisäksi paljon vapaaehtoisia. Meillä on useita kuoroja ja lauluryhmiä, jotka rikastuttavat seurakunnan musiikkielämää.

Kesän 2020 merkittävämpiin tapahtumiin kuuluu Mäntän XVIII Urkuviikko. Paikalle saapuu joka vuosi esiintyjiä koko Suomesta ja urkuviikkojen suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Valtakunnallinen Kirkkomusiikin päivä 2020

Seuraava Valtakunnallista Kirkkomusiikin päivää vietetään perjantaina 11.9.2020.

Samaan aikaan vietetään Helsingissä Pohjoismaista Kirkkomusiikkisympoosiumia, johon odotetaan osallistujiksi satoja kanttoreita eri puolilta Suomea sekä muista Pohjoismaista.

Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoro jalkautuu perjantaina 11.9.2020 tuttuun tapaan ihmisten arkeen esiintymällä paikallisissa eri toimipisteissä.

Lämpimin terveisin Kirkkokuoro ja kanttorit

Kaja Jantsikene, B- kanttori, pianopedagogi, ammattisäestäjä ja kuoronjohtaja.

Jumalanpalvelusten, toimitusten ja tilaisuuksien lisäksi hoidan konserttitoimintaa, s-postiliikennettä ja vastaan soittimien huollosta. Osallistun musiikkityön työryhmiin, johdan Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoroa sekä neljä muuta kuoroa tekemällä yhteistyötä Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja musiikkityön kanssa. Muusikkona toimin jatkuvasti solistina ja säestäjänä sekä soitan erilaisten musiikkiryhmien kanssa. Työhistoriaan kuuluu työ kulttuurialan lapsityön johtajana ja yli 30 v. pianonsoitonopettajana musiikkioppilaitoksissa.

Seurakunnan työssä arvostan ja nostan esiin kristillisiä arvoja sekä vaalin hengellisen sanoman eteenpäin viemistä. Mottoni on tehdä kaikki työni sydämellä ja kunnolla.

Vapaa-aikana viihdyn keittiössä ja puutarhassa. Tärkeintä elämässä minulle on perhe.