Mäntän kirkon urkujen viisi tummanruskeaa äänikertatappia.

Tervetuloa mukaan seurakunnan musiikkitoimintaan!

Mänttä-Vilppula on vireä kulttuuri- ja taitekaupunki. Seurakunnassa musiikkityö on monipuolinen. Olemme jatkuvassa yhteistyössä koko kaupungin musiikki-, kulttuuri- ja taidetahojen kanssa.

Seurakunnan musiikkitoiminnassa on kanttorin lisäksi mukana paljon vapaaehtoisia. Meillä on useita kuoroja ja lauluryhmiä, jotka rikastuttavat seurakunnan musiikkielämää.

Vilppulan kesämusiikkisarjan konsertit 2022 heinäkuun torstai-iltaisin Vilppulan kirkossa onnistuivat hienosti.

Mäntän XX Urkuviikko 7.8. - 14.8.2022 onnistui erinomaisen hyvin! Juhlaurkuviikon konserttien ohjalmakattaus oli monipuolinen.

Tulossa on Vilppulan Kirkkokuoron 110v juhlat: sunnuntaina 18.9. klo 10.00 Juhlamessu Vilppulan kirkossa ja lauantaina 24.9. klo 16.00 Juhlakonsertti Vilppulan kirkossa.

Kaikissa tilaisuuksissa noudatamme terveysturvallisuusohjeita.

Valtakunnallinen Kirkkomusiikin päivä 2022

Kirkkomusiikin päivä tulee taas! Tänä vuonna ajankohta on sunnuntai 25.9.2022. Kirkkomusiikin päivän 2022 suojelija on sopraano Soile Isokoski.

Päivän ajatuksena on tuoda kirkkomusiikki soimaan paitsi kirkoissa, myös muualla ihmisten elämässä, ”turuilla ja toreilla”. Lisäksi kutsutaan ihmisiä mukaan kirkkomusiikkitoimintaan, esimerkiksi seurakuntien musiikkiryhmiin.

Mänttä-Vilppulan seurakunnassa Kirkkomusiikin päivää juhlitaan ennakkoon lauantaina 24.9.2022 klo 16.00 Vilppulan Kirkkokuoron 110v. Juhlakonsertissa. Sydämellisesti tervetuloa konserttiin!

Terveisin kuorolaiset ja kanttori Kaja Jantsikene

Kaja Jantsikene, B- kanttori, pianopedagogi, ammattisäestäjä ja kuoronjohtaja.

Jumalanpalvelusten, toimitusten ja tilaisuuksien lisäksi hoidan konserttitoimintaa, s-postiliikennettä ja vastaan soittimien huollosta. Osallistun musiikkityön työryhmiin, johdan Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoroa sekä neljää muuta kuoroa tekemällä yhteistyötä Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja musiikkityön kanssa. Muusikkona toimin jatkuvasti solistina ja säestäjänä sekä soitan erilaisten musiikkiryhmien kanssa. Työhistoriaan kuuluu työ kulttuurialan lapsityön johtajana ja yli 30 v. pianonsoitonopettajana musiikkioppilaitoksissa.

Seurakunnan työssä arvostan ja nostan esiin kristillisiä arvoja sekä vaalin hengellisen sanoman eteenpäin viemistä. Mottoni on tehdä kaikki työni sydämellä ja kunnolla.

Vapaa-aikana viihdyn keittiössä ja puutarhassa. Tärkeintä elämässä minulle on perhe.