Mäntän kirkon urkujen viisi tummanruskeaa äänikertatappia.

Tervetuloa mukaan seurakunnan musiikkitoimintaan!

Mänttä-Vilppula on vireä kulttuuri- ja taitekaupunki. Seurakunnassa musiikkityö on monipuolinen. Olemme jatkuvassa yhteistyössä koko kaupungin musiikki-, kulttuuri- ja taidetahojen kanssa.

Seurakunnan musiikkitoiminnassa on mukana kahden kanttorin lisäksi paljon vapaaehtoisia. Meillä on useita kuoroja ja lauluryhmiä, jotka rikastuttavat seurakunnan musiikkielämää.

Kesän 2020 merkittävämpiin tapahtumiin kuului Mäntän XVIII Urkuviikko. Urkuviikkojen suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Sunnuntaina 25.10.2020 suunniteltu Mäntän Kirkkokuoron 95v juhlamessu Mäntän  kirkossa siirretään myöhäisempään aikaan kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Valtakunnallinen Kirkkomusiikin päivä 2021

Valtakunnallista Kirkkomusiikin päivää vietetään perjantaina 27.8.2021!

Kirkkomusiikin päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 27.8.2021. Päivän ajatuksena on saattaa kirkkomusiikki soimaan ”turuilla ja toreilla”, keskellä ihmisten arkea. Tarkoituksena on myös kutsua ihmisiä mukaan oman paikkakunnan kirkkomusiikkitoimintaan: kuoroihin, muskareihin, bändeihin ja orkestereihin.

Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoro on jo useana vuonna menestyksellisesti osallistunut Valtakunnalliseen Kirkkomusiikin päivään. Toivotaan, että se olisi mahdollista myös tänä vuonna. Kuorolaiset kaipaavat jo rakasta kuorolaulun harrastusta.

Tapaamisiin!

Terveisin Kaja Jantsikene

Kaja Jantsikene, B- kanttori, pianopedagogi, ammattisäestäjä ja kuoronjohtaja.

Jumalanpalvelusten, toimitusten ja tilaisuuksien lisäksi hoidan konserttitoimintaa, s-postiliikennettä ja vastaan soittimien huollosta. Osallistun musiikkityön työryhmiin, johdan Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoroa sekä neljä muuta kuoroa tekemällä yhteistyötä Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja musiikkityön kanssa. Muusikkona toimin jatkuvasti solistina ja säestäjänä sekä soitan erilaisten musiikkiryhmien kanssa. Työhistoriaan kuuluu työ kulttuurialan lapsityön johtajana ja yli 30 v. pianonsoitonopettajana musiikkioppilaitoksissa.

Seurakunnan työssä arvostan ja nostan esiin kristillisiä arvoja sekä vaalin hengellisen sanoman eteenpäin viemistä. Mottoni on tehdä kaikki työni sydämellä ja kunnolla.

Vapaa-aikana viihdyn keittiössä ja puutarhassa. Tärkeintä elämässä minulle on perhe.