Mäntän kirkon urkujen viisi tummanruskeaa äänikertatappia.

Tervetuloa mukaan seurakunnan musiikkitoimintaan!

Mänttä-Vilppula on vireä kulttuuri- ja taitekaupunki. Seurakunnassa musiikkityö on monipuolinen. Olemme jatkuvassa yhteistyössä koko kaupungin musiikki-, kulttuuri- ja taidetahojen kanssa.

Seurakunnan musiikkitoiminnassa on mukana kahden kanttorin lisäksi paljon vapaaehtoisia. Meillä on useita kuoroja ja lauluryhmiä, jotka rikastuttavat seurakunnan musiikkielämää.

Kesän 2020 merkittävämpiin tapahtumiin kuului Mäntän XVIII Urkuviikko. Urkuviikkojen suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Sunnuntaina 25.10.2020 suunniteltu Mäntän Kirkkokuoron 95v juhlamessu Mäntän  kirkossa siirretään myöhäisempään aikaan kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Valtakunnallinen Kirkkomusiikin päivä 2020

Valtakunnallista Kirkkomusiikin päivää vietettiin perjantaina 11.9.2020.

Kirkkomusiikin päivä tuo kirkkomusiikin kuuluville ja kutsuu uusia ihmisiä mukaan kirkkomusiikkitoimintaan. Kautta maan sadat ja tuhannet kirkkomusiikin ammattilaiset ja -harrastajat ovat samanaikaisesti esiintymässä mm. toreilla, pihoissa ja terasseilla.

Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoro esiintyi perjantaina 11.9.2020 klo 10 Mäntän torilla.
Oli koskettavan hieno tunne laulaa, sillä tiesimme kuuluvamme suureen joukkoon!

Sydämellinen kiitos Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuorolle ja mahtavalle yleisölle!

Terveisin Kaja Jantsikene

Pohjoismaisen Kirkkomusiikkisymposiumin siirto vuodelle 2021 sinetöi ajankohdan perinteiselle Kirkkomusiikin päivälle vuonna 2021. Silloin Kirkkomusiikin päivää vietetään pe 27.8.2021.

Lämpimin terveisin Kirkkokuoro ja kanttorit

Kaja Jantsikene, B- kanttori, pianopedagogi, ammattisäestäjä ja kuoronjohtaja.

Jumalanpalvelusten, toimitusten ja tilaisuuksien lisäksi hoidan konserttitoimintaa, s-postiliikennettä ja vastaan soittimien huollosta. Osallistun musiikkityön työryhmiin, johdan Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoroa sekä neljä muuta kuoroa tekemällä yhteistyötä Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja musiikkityön kanssa. Muusikkona toimin jatkuvasti solistina ja säestäjänä sekä soitan erilaisten musiikkiryhmien kanssa. Työhistoriaan kuuluu työ kulttuurialan lapsityön johtajana ja yli 30 v. pianonsoitonopettajana musiikkioppilaitoksissa.

Seurakunnan työssä arvostan ja nostan esiin kristillisiä arvoja sekä vaalin hengellisen sanoman eteenpäin viemistä. Mottoni on tehdä kaikki työni sydämellä ja kunnolla.

Vapaa-aikana viihdyn keittiössä ja puutarhassa. Tärkeintä elämässä minulle on perhe.