Mäntän kirkon urkujen viisi tummanruskeaa äänikertatappia.

Tervetuloa mukaan seurakunnan musiikkitoimintaan!

Mänttä-Vilppula on vireä kulttuuri- ja taitekaupunki. Seurakunnassa musiikkityö on monipuolinen. Olemme jatkuvassa yhteistyössä koko kaupungin musiikki-, kulttuuri- ja taidetahojen kanssa.

Seurakunnan musiikkitoiminnassa on mukana kahden kanttorin lisäksi paljon vapaaehtoisia. Meillä on useita kuoroja ja lauluryhmiä, jotka rikastuttavat seurakunnan musiikkielämää.

Kesällä 2021 pidettiin Viisikielinen- laulukirjan lauluillat Jukka Rantasen ja Ylistysryhmän johdolla Vilppulassa, Pohjaslahdella, Mäntässä ja Kolhossa.
Kiitos tunnelmallisita tuokioista!

Vilppulan kesämusiikkisarjan konsertit 2021 heinäkuun torstai-iltaisin Vilppulan kirkossa sekä Runon ja pianomusiikinilta Kolhon kirkossa onnistuivat hienosti.

Mäntän XIX Urkuviikko 15.8. - 22.8.2021 onnistui erinomaisen hyvin! Konserttiohjelmien kattaus oli poikkeuksellisen monipuolinen.

Pe 27.8. 2021 Mäntän ja Vilppulan kirkkokuorolaisia osallistuu Valtakunnalliseen Kirkkomusiikkipäivään.

Kaikissa tilaisuuksissa noudatamme tarkasti voimassa olevia koronaturvallisuusohjeita.

Valtakunnallinen Kirkkomusiikin päivä 2021

Valtakunnallista Kirkkomusiikin päivää vietetään perjantaina 27.8.2021!

Kirkkomusiikin päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 27.8.2021.  Kirkkomusiikin päivän 2021 suojelija on valtiovarainministeri Annikka Saarikko. Päivän ajatuksena on viedä kirkkomusiikki soimaan ”turuilla ja toreilla”, keskellä ihmisten arkea. Tarkoituksena on myös kutsua ihmisiä mukaan oman paikkakunnan kirkkomusiikkitoimintaan: kuoroihin, muskareihin, bändeihin ja orkestereihin.

Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoro on jo useana vuonna menestyksellisesti osallistunut Kirkkomusiikin päivään. Niin osallistuimme myös tänä vuonna! Mäntän ja Vilppulan kirkkokuorolaisten kanssa lauloimme Mäntän torilla pe 27.8. seurakunnan keltaisen teltan luona toripäivän yhteydessä.

Suuri kiitos kuorolaisille osallistumisesta Suomen Kirkkomusiikin päivään! Oli upea tunne laulaa ja kertoa kirkkomusiikkista tietäen, että sinä päivänä ympäri Suomea oli samalla tarkoitukselle liikkeellä hyvin paljon kirkkomusiikin ystäviä.

Suuri kiitos myös runsaalle yleisölle, jotka tulitte meitä kuuntelemaan ja nauttimaan keltaisen teltan tarjoittavista! Oli mahtava kuulla yleisön palautetta "kahvikonsertista"!

Terveisin kuorolaiset ja kanttori Kaja Jantsikene

Kaja Jantsikene, B- kanttori, pianopedagogi, ammattisäestäjä ja kuoronjohtaja.

Jumalanpalvelusten, toimitusten ja tilaisuuksien lisäksi hoidan konserttitoimintaa, s-postiliikennettä ja vastaan soittimien huollosta. Osallistun musiikkityön työryhmiin, johdan Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoroa sekä neljä muuta kuoroa tekemällä yhteistyötä Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja musiikkityön kanssa. Muusikkona toimin jatkuvasti solistina ja säestäjänä sekä soitan erilaisten musiikkiryhmien kanssa. Työhistoriaan kuuluu työ kulttuurialan lapsityön johtajana ja yli 30 v. pianonsoitonopettajana musiikkioppilaitoksissa.

Seurakunnan työssä arvostan ja nostan esiin kristillisiä arvoja sekä vaalin hengellisen sanoman eteenpäin viemistä. Mottoni on tehdä kaikki työni sydämellä ja kunnolla.

Vapaa-aikana viihdyn keittiössä ja puutarhassa. Tärkeintä elämässä minulle on perhe.