Pohjaslahden Kirkkokuoro

Pohjaslahden seurakunta syntyi 25.8.1927. Pohjaslahden kirkkokuoron perusti kanttori Arvo Latonen vuonna 1936. Siitä lähtien kuoro on toiminut keskeytyksettä yli 80 vuoden ajan. Yhdistysrekisteriin kuoro ilmoitettiin vuonna 1947. Pitkäaikaisin kanttori Veikko Tiensuu vaikutti Pohjaslahden musiikkielämässä 29 vuoden ajan. Hän johti myös Pohjaslahden Työväenyhdistyksen torvisoittokuntaa, josta on lähtenyt maailmalle monia taitavia, jopa valtakunnallisen tason muusikoita. Kanttori Tiensuun aikana kirkkokuoron jäsenmäärä oli suurimmillaan, noin 40 laulajaa. 

Tällä hetkellä Pohjaslahden kirkkokuoro on pieni mutta aktiivinen. Laulamme yksi- ja kaksiäänisesti kanttorin ohjaamina. Harjoittelemme joka toinen keskiviikko Pohjaslahden kylätalolla. Säännöllisesti laulamme jumalanpalveluksissa pitkäperjantaina, pääsiäissunnuntaina, kaatuneitten muistopäivänä, pyhäinpäivänä, itsenäisyyspäivänä ja joulupäivänä, tilanteen mukaan muulloinkin. Pienellä kirkkokuorollamme on edelleen tärkeä tehtävä ja oma paikkansa pohjaslahtelaisten sydämessä.

Pohjaslahdella 21. maaliskuuta 2019

Ritva Maijo

Pohjaslahden kirkkokuoro ry:n sihteeri

Päivitetty 15.1.2022

 

Pohjaslahden kirkkokuoro harjoittelee joka toinen keskiviikko klo 16-17 Pohjaslahden Kylätalolla Harri Mölsän johdolla. Harjoituspäivät ja kellonajat tarkentuvat harjoituksissa.

Lämpimästi tervetuloa laulamaan!

Ota yhteyttä kanttori Harri Mölsään.

 

 

Pohjaslahden Kirkkokuoro vuonna 2019. Vieressä Suomen lippu ja taustalla Pohjaslahden kirkon alttaritaulu.

Ota yhteyttä

kanttori

Virkavapaalla 24.3. - 31.12.2023.

Kaja Jantsikene, B- kanttori, pianopedagogi, ammattisäestäjä ja kuoronjohtaja.

Jumalanpalvelusten, toimitusten ja tilaisuuksien lisäksi hoidan konserttitoimintaa, s-postiliikennettä ja vastaan soittimien huollosta. Osallistun musiikkityön työryhmiin, johdan Mäntän ja Vilppulan Kirkkokuoroa sekä neljää muuta kuoroa tekemällä yhteistyötä Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja musiikkityön kanssa. Muusikkona toimin jatkuvasti solistina ja säestäjänä sekä soitan erilaisten musiikkiryhmien kanssa. Työhistoriaan kuuluu työ kulttuurialan lapsityön johtajana ja yli 30 v. pianonsoitonopettajana musiikkioppilaitoksissa.

Seurakunnan työssä arvostan ja nostan esiin kristillisiä arvoja sekä vaalin hengellisen sanoman eteenpäin viemistä. Mottoni on tehdä kaikki työni sydämellä ja kunnolla.

Vapaa-aikana viihdyn keittiössä ja puutarhassa. Tärkeintä elämässä minulle on perhe.

vs. kanttori 24.4. - 31.12.2023

Musiikki on lahja, jota halusin käyttää jo nuoresta alkaen Jumalan kunniaksi. Siksi hakeuduin Sibelius-Akatemiaan opiskelemaan nimenomaan kirkkomusiikkia. Sama päämäärä on kantanut eteenpäin koko työurani ajan. 

Olen iloinen saadessani hetken palvella Mänttä-Vilppulan seurakuntaa kanttorina! Vuosikymmenien kuluessa olen saanut olla mukana monenlaisissa tehtävissä myös sekulaarilla puolella, mutta kaikessa on ollut mukana hengellinen pohjavire. Pitkän rupeaman olen tehnyt urkujensoiton opettajana kirkkomuusikoita kouluttaen. Musiikin alan yrittäjänä olen saanut kokea liiketoiminnan ylä- ja alamäet. Kaiken aikaa olen ollut mukana seurakunnallisessa musiikkitoiminnassa vapaaehtoisena. Matkan varrella on syntynyt hienoja ihmissuhteita ja paljon kontakteja erilaisista elämäntaustoista oleviin ihmisiin ja muusikoihin niin kotimaassa kuin ulkomailla. Monet heistä kuuluvat edelleen vakituiseen ystäväpiiriini. Olen oppinut, miten ihmisten erilaisuuksien summa erilaisine tehtävineen voi synnyttää hienon lopputuloksen, josta kaikki voivat yhdessä iloita. Tämä pitää paikkansa erityisesti seurakunnan toiminnassa, jonka keskiössä on jumalanpalveluselämä ja monet muut tilaisuudet erilaisine vivahteineen.

Kun musiikinharrastuksesta tuli minulle ammatti, on pitänyt etsiä muita harrastuksia. Niistä mieluisimpia ovat aerodynaamisten muovilautasten viskely pitkin maisemaa erilaisilla frisbeeradoilla, sudokujen ratkominen, lukeminen sekä uinti.
 

kanttori 1.5.2023 lähtien

Kokenut kirkkomuusikko alkaen vuodesta 1982, musiikin sekatyömies.