Mänttä-Vilppulan seurakunnan uutisia

Uutislistaukseen

Tiedote seurakunnan toiminnasta

Tiedote 1.6.2021

Seurakunnan toimintaa avataan terveysturvallisuus huomioiden


Koronarajoituksia on alettu purkamaan Pirkanmaan alueella. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 28.5.2021 antama päätös antaa mahdollisuuden yleisötilaisuuksien järjestämiseen ilman kokoontumisrajoituksia, edellyttäen että terveysturvallisuus niissä voidaan varmistaa. 

Terveysturvallisuuden varmistamiseksi myös seurakunnan toiminnassa on välttämätöntä noudattaa seuraavia ohjeita:
•    Tilaisuuksiin tullaan vain täysin terveinä
•    Tilaisuuksissa käytetään kasvomaskia
•    Turvavälit säilytetään siten että vähintään kahden metrin etäisyys muihin osallistujiin säilyvät koko tilaisuuden ajan

Jumalanpalvelukset ja messut ovat avoinna seurakuntalaisille. Aiemmin talvella vietettyjä jälkiehtoollisia ei vietetä koska varsinaiseen messuun voi nyt osallistua. 

Seurakunnan tiloja voidaan vuokrata yksityistilaisuuksiin, kuten muistotilaisuuksiin ja syntymäpäiväjuhliin. Tilojen vuokraajan on kuitenkin syytä ottaa huomioon että kirkkoihin ja muihin seurakuntatiloihin voidaan ottaa enintään kolmasosa kyseisen tilan sallitusta maksimiyleisömäärästä. 

Kotikasteet ovat mahdollisia mutta ensisijaisesti kasteet toivotaan järjestettävän väljissä kirkkotiloissa, joihin voidaan kokoontua turvallisemmin. 

Myös siunaustilaisuuksiin voi osallistua tavanomainen saattoväki, kun kappelissa noudatetaan turvavälejä ja muita yllä mainittuja terveysturvallisuuden takaavia toimia. Siunaus voidaan toimittaa myös haudalla, jolloin turvaetäisyydet on helpompi säilyttää.

Seurakuntamme toimistot palvelevat kesän ajan puhelimitse ja sähköpostilla. 

Lapsityö, varhaisnuoriso- ja nuorisotyö ilmoittavat toiminnastaan erikseen.


 

1.6.2021 13.46