Mänttä-Vilppulan seurakunnan uutisia

Uutislistaukseen

Uusin tiedote toiminnasta ja palveluista

Seurakunnan toiminta ja palvelut

Syksy ja upeat syksyn värit ovat saapuneet, luonto juhlii väriloistollaan, mutta…

Pirkanmaa on edelleen koronataudin leviämisvaiheessa. Mänttä-Vilppulassa tautia on vielä liikkeellä. Turvaohjeistusten noudattaminen tulee siis edelleen muistaa. Rokotusten ottaminen on nyt paras keino turvaohjeiden lisäksi suojata sekä itseään että läheisiään. 

Tartuntatautilain pykälässä 58c säädetään minimivaatimukset, joita on noudatettava kaikissa yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa ilman erillistä viranomaispäätöstä. Pykälä 58c on voimassa 31.12.2021 saakka. 

Seurakunnan järjestämissä tapahtumissa on käsidesiä esillä ja sitä on hyvä muistaa käyttää. Tilaisuuksissa on suositeltavaa käyttää maskia. Kirkoissa ja muissa tiloissa on edelleen voimassa suositus noudattaa turvavälejä. Nämä turvavälit täyttyvät, kun noudatetaan seurakunnan määrittämiä henkilömääriä/tila. 
Kaikki kokoava toiminta, pienryhmät, kerhot, kuorot, kotikäynnit ja toimituskeskustelut toteutuvat normaalisti huomioiden tartuntatautilain 58c pykälän. Maskisuositus on toistaiseksi voimassa seurakunnan tilaisuuksissa. Pienimuotoisia kahvitteluja on mahdollista pitää, kun etäisyydet ovat kunnossa. Jokaisen ryhmän/piirin kokoaja vastaa, että tartuntatautilakia noudatetaan kokoontumisissa. Toivon, että jos tunnet itsesi sairaaksi, jäät toki kotiin potemaan. 

Seurakunnan tilat ovat varattavissa ja käytettävissä kuhunkin tilaan hyväksyttyjen henkilömäärien mukaisesti.  Suurempia kastejuhlia suositellaan edelleen pidettäväksi kirkossa. Siunaustilaisuuksia voidaan pitää kappelissa, kirkoissa ja haudalla. Vuokrattaessa seurakunnan tiloja yksityiskäyttöön vuokraaja on vastuussa terveysturvallisuudesta. Seurakunta toivoo, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan seurakunnan antamaa ohjeistusta.

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto avautuvat henkilökohtaiselle asiakaspalvelulle lokakuun alussa. Kirkkoherranvirasto on avoinna asiakaspalvelulle maanantaina ja torstaina klo 10-12 ja 13-15, sekä tiistaina ajanvarauksella. Taloustoimisto on avoinna arkipäivinä klo 10-12 ja 13-15, tai sopimuksen mukaan.

Saila Munukka
kirkkoherra
Mänttä-Vilppulan seurakunta
 

22.9.2021 17.11