Mänttä-Vilppulan seurakunnan uutisia

Uutislistaukseen

Koronatiedote 8.-21.1.2022

Koronatiedote voimassa 8.1.-21.1.2022 Mänttä-Vilppulan seurakunnassa

Kirkolliset toimitukset ja jumalanpalvelukset pidetään Mänttä-Vilppulan seurakunnassa normaalisti. Muut sisätiloissa olevat tapahtumat ovat tällä hetkellä kiellettyjä. Avin päätös sisällä tapahtuvien yleisötilaisuuksien kieltämisestä tarkoittaa sitä, että erilaiset tilaisuudet (luennot, konsertit jne.) toteutetaan etänä, siirretään toiseen ajankohtaan tai peruutetaan. 

Sisätiloissa toteutettaviin jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voidaan ottaa enintään 1/5 (20%) enimmäisosallistujamäärästä.  Mänttä-Vilppulan kirkkotilat ovat riittävän kokoisia turvallisten jumalanpalvelusten järjestämiseen. Mäntän kappelissa voi kokoontua 30 hlö.

Muistotilaisuuksiin eivät papit tai kanttorit osallistu. Kotikasteet toimitetaan harkinnan mukaan mutta kahvittelemaan papit eivät voi jäädä. Toimituskeskustelut hoidetaan puhelimitse harkinnan mukaan. 

Ehtoollisella on hyvä noudattaa terveysturvallisia etäisyyksiä. Yhteislaulua vähennetään virsiä ja kuorolaulu ei ole mahdollista. 

Kirkkoherranvirastoja, diakoniavastaanottoja ja muita seurakunnan palveluja pidetään tässäkin tilanteessa auki terveysturvallisesti. 

Avin päätös harrastustilojen sulkemisesta ei koske vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneitä, joten lasten ja nuorten ohjattua toimintaa on mahdollista jatkaa huomioiden jo aiemmin annettu turvavälipäätös ja tartuntatautilain yleiset velvoitteet. Seurakunta noudattaa kaupungin ohjeistusta.

Kaikessa toiminnassa huomioidaan lisäksi yleiset terveysturvallisuusohjeet.  Kaikissa tilaisuuksissa on vahva maskisuositus. Paikalle tullaan ainoastaan täysin terveinä, ja käsien puhtautta tulee noudattaa.
 

10.1.2022 18.00