Seurakuntamme nimikkolähetit

Kylväjä/ Liisa ja Mikko Puhalaisesta Kreikka

Liikkeellä olevat kansat - diasporatyö Kreikassa". Tässä on muutama sana siitä, miksi olemme päättäneet muuttaa pakolaistyön nimeä. Kylväjän työ Kreikassa ei ole koskaan ollut pelkästään avustamistyötä pakolaisstatuksen saaneiden ihmisten parissa, jollaiseksi pakolaistyö yleisesti ymmärretään. Kreikan kielen sanaa diaspora on käytetty kuvaamaan ihmisiä ja ihmisryhmiä, jopa kansoja, joita on kohdannut hajaannus: ihmiset ovat joutuneet syystä tai toisesta muuttamaan alkuperäisiltä juuriltaan uudelle asuma-alueelle, uuteen maahan tai jopa uuteen maanosaan.

Työskentelemme Ateenassa ja toimimme etenkin persiankielisten parissa. Tehtävämme on Kylväjän liikkeellä olevien kansojen parissa tehtävän diasporatyön kokonaisuuden rakentaminen osana yhteistyö verkostoamme. Keskeisenä tehtävänämme on pakolaistaustaisten uusien kristittyjen koulutukseen, varustamiseen ja yhteiseen tehtävämme osallistamiseen liittyvät asiat. Mikko toimii myös diasporatyön työaluevastaavana sekä vastaa Kylväjän työstä Keski-Aasiassa ja Itä-Afrikassa.

Uusin lähettikirje(pdf)

Vanhat;

Lähettikirje; (pdf)

Sley/ Helene ja Joona Toivainen

​​​​​​

Toivaisten työnesittely; https://www.youtube.com/watch?v=VyCVZqVVaMQ

Esittely video löytyy myös sivun oikealta alalaidasta.

Toivaisten lähettikirje 11/2022 (pdf)

Vanhat;

Toivaisten lähettikirje(pdf)

Medialähetys Sanansaattajat (SANSA)/ Marko Pihlajamaa

Lähettäjäpiiri

Munckinkatu 67, PL 13, 05801 Hyvinkää

Sähköposti: marko.pihlajamaa(at)sansa.fi

---

Seurakunnan vapaaehtoistyöset lahjoittavat rahaa ja rukoilevat Marja Alastalolle.

Marja Alastalo
Lähdin Botswanaan 1994 suomalaislasten opettajaksi ja myöhemmin kummilapsityöhön Tsholofelong (Toivon Paikka) –ohjelmaan Francistowniin. Eteläisen Afrikan kumppaneihin ja työhön tutustuminen eri rooleissa 2015–2020 vuosien aikana johdatteli minut vielä laajempiin ympyröihin Itäisen ja Eteläisen Afrikan alueelliseksi ohjelmapäälliköksi. Elämänikäinen oppiminen jatkuu!

Lue uusin kirje; Kummikirje BotswanastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (lokakuu 2023) pdf

(päivitetty 12.1.2023)