Mänttä-Vilppulan seurakunnan uutisia

Uutislistaukseen

Valoa tunnelin päässä

Koronarajoituksia on alettu purkamaan Pirkanmaan alueella. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt eilen päätöksen toukokuun kokoontumisrajoituksia koskien. Avi jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan toukokuussa, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella kymmeneen henkilöön. Määräys on voimassa 1.5.–16.5.2021. 

Tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, jos ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti, noudattaen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä sekä päätöksessä mainittuja edellytyksiä. Aluehallintovirasto suosittelee kuitenkin painokkaasti, että turhia lähikontakteja jaksettaisiin edelleen sinnikkäästi välttää.

Kotikasteet voivat olla mahdollisia, jos niissä turvallisuus pystytään takaamaan ja pysytään luvallisissa henkilömäärissä. Kirkollisissa toimituksissa on 10 henkilön läsnäolo mahdollista ja pastoraalista harkintaa voidaan käyttää. Rajoitukset ovat samat sisällä ja ulkona. Messut pidetään edelleen suljettuina ja jälkiehtoollinen toimitetaan messun jälkeen. Kokoavaa toimintaa ei ole vielä syytä aloittaa. 

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus on voimassa. Seurakuntamme tilat ovat edelleen suljettuna ja työntekijöihin ja kirkkoherranvirastoon saa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostilla.
 

27.4.2021 16.02